Гороховий суп – блюдо, яке всім знайоме з дитинства, а також це дуже смачне і дешеве рішення для сімейного обіду. Щоб горох розварився і був м’яким, радимо перед приготуванням замочити на ніч.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Горох колотий – 300 гр.
- Копчені реберця – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 5 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Петрушка – за смаком
- Кріп – за смаком
- Часник – 3 зуб.
- Бекон – 100 гр.
- Гірчиця – 3 – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Вода – 3 л
Процес приготування:
Приступимо до приготування горохового супу з копченостями, реберцями і картоплею в каструлі. Горох промити холодною водою кілька разів і замочити на 3-4 години.
Копчені реберця наріжте на більш дрібні частини, складіть у каструлю, залийте холодною водою, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть 1-1,5 години.
Через 1,5 години вийміть реберця з бульйону і відокремте м’ясо. У бульйон покладіть горох і варіть 30-40 хвилин.
Овочі помийте і очистіть, наріжте кубиками. Картоплю додайте в суп. Моркву і цибулю обсмажте до м’якості на рослинному маслі.
Додати засмажку з овочів суп і продовжуйте варити до готовності картоплі.
Зелень і часник дуже дрібно наріжте. Бекон наріжте тонкими смужками.
В суп додайте зелень, часник, бекон, м’ясо з реберець і гірчицю, посоліть і приправте за смаком. Добре перемішайте суп, варіть 2-3 хвилини і знімайте каструлю з вогню.
Каструлю з гороховим супом накрийте кришкою і залиште на 30 хвилин. Після цього суп буде готовий до подачі.
Приємного апетиту!
Гороховий суп Гороховий суп без м'яса Гороховий суп з картоплею Гороховий суп з копченими реберцями Гороховий суп з м'ясом