Гороховий суп – блюдо, яке всім знайоме з дитинства, а також це дуже смачне і дешеве рішення для сімейного обіду. Щоб горох розварився і був м’яким, радимо перед приготуванням замочити на ніч.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Горох колотий – 300 гр.
  • Копчені реберця – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Петрушка – за смаком
  • Кріп – за смаком
  • Часник – 3 зуб.
  • Бекон – 100 гр.
  • Гірчиця – 3 – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

Приступимо до приготування горохового супу з копченостями, реберцями і картоплею в каструлі. Горох промити холодною водою кілька разів і замочити на 3-4 години.

Копчені реберця наріжте на більш дрібні частини, складіть у каструлю, залийте холодною водою, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть 1-1,5 години.

Через 1,5 години вийміть реберця з бульйону і відокремте м’ясо. У бульйон покладіть горох і варіть 30-40 хвилин.

Овочі помийте і очистіть, наріжте кубиками. Картоплю додайте в суп. Моркву і цибулю обсмажте до м’якості на рослинному маслі.

Додати засмажку з овочів суп і продовжуйте варити до готовності картоплі.

Зелень і часник дуже дрібно наріжте. Бекон наріжте тонкими смужками.

В суп додайте зелень, часник, бекон, м’ясо з реберець і гірчицю, посоліть і приправте за смаком. Добре перемішайте суп, варіть 2-3 хвилини і знімайте каструлю з вогню.

Каструлю з гороховим супом накрийте кришкою і залиште на 30 хвилин. Після цього суп буде готовий до подачі.

Приємного апетиту!

Гороховий суп Гороховий суп без м'яса Гороховий суп з картоплею Гороховий суп з копченими реберцями Гороховий суп з м'ясом