Пропонуємо ситний варіант гарячого сніданку у вигляді коржів з сиром і сиром. Втім, таку смакоту можна приготувати в будь-який момент і відмінно перекусити, адже коржі готуються дуже швидко і нехлопотно. Для ароматизації і смакового акценту додаємо в тісто зелень: це може бути зелений лук, кріп, петрушка і будь-які інші трави по вашому смаку.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Молоко коров’яче – 120 мл
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Яйце – 2 шт.
  • Зелень – 1 пучок
  • Масло – для смаження

Процес приготування:

Приступимо до готування сирно-сирних коржів з зеленню на сковороді. У миску викладаємо сир і розминаємо його виделкою. Зелень промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо ножем. Подрібнену зелень висипаємо до сиру і перемішуємо. Солимо за смаком і додаємо чорний мелений перець. Не забуваємо, що сир, який буде доданий в тісто, також солоний.

Твердий сир натираємо на крупній тертці і висипаємо отриману стружку до сиру в миску.

Поверх сиру розбиваємо яйця.

Далі вливаємо молоко.

В останню чергу всипаємо просіяне борошно і ретельно перемішуємо всі разом. Виходить середньої густоти неоднорідне тісто.

Дна плиті розігріваємо сковорідку. Кладемо невеликий шматочок вершкового масла і розтоплюємо його.

Ложкою або ополоником викладаємо невелику порцію тіста і розподіляємо його по дну сковороди, формуючи корж. Смажимо її при середній температурі плити пару хвилин, поки знизу не утвориться рум’яна кірочка.

Потім корж перевертаємо і продовжуємо смажити з другої сторони до рум’янцю. Знімаємо коржик і викладаємо на тарілку. А на сковорідку викладаємо наступну порцію тіста. Готові коржі подаємо до столу в гарячому вигляді одразу після смаження.

Приємного апетиту!

Коржі