Пропонуємо ситний варіант гарячого сніданку у вигляді коржів з сиром і сиром. Втім, таку смакоту можна приготувати в будь-який момент і відмінно перекусити, адже коржі готуються дуже швидко і нехлопотно. Для ароматизації і смакового акценту додаємо в тісто зелень: це може бути зелений лук, кріп, петрушка і будь-які інші трави по вашому смаку.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Молоко коров’яче – 120 мл
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Сир – 200 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Перець чорний мелений – за смаком
- Яйце – 2 шт.
- Зелень – 1 пучок
- Масло – для смаження
Процес приготування:
Приступимо до готування сирно-сирних коржів з зеленню на сковороді. У миску викладаємо сир і розминаємо його виделкою. Зелень промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо ножем. Подрібнену зелень висипаємо до сиру і перемішуємо. Солимо за смаком і додаємо чорний мелений перець. Не забуваємо, що сир, який буде доданий в тісто, також солоний.
Твердий сир натираємо на крупній тертці і висипаємо отриману стружку до сиру в миску.
Поверх сиру розбиваємо яйця.
Далі вливаємо молоко.
В останню чергу всипаємо просіяне борошно і ретельно перемішуємо всі разом. Виходить середньої густоти неоднорідне тісто.
Дна плиті розігріваємо сковорідку. Кладемо невеликий шматочок вершкового масла і розтоплюємо його.
Ложкою або ополоником викладаємо невелику порцію тіста і розподіляємо його по дну сковороди, формуючи корж. Смажимо її при середній температурі плити пару хвилин, поки знизу не утвориться рум’яна кірочка.
Потім корж перевертаємо і продовжуємо смажити з другої сторони до рум’янцю. Знімаємо коржик і викладаємо на тарілку. А на сковорідку викладаємо наступну порцію тіста. Готові коржі подаємо до столу в гарячому вигляді одразу після смаження.
Приємного апетиту!
Коржі