Чебуреки – це дуже смачна, соковита і ситна закуска з м’яса і тіста. Чебуреки готують зазвичай на сковороді на великій кількості рослинного масла. Тому дієтичним це блюдо точно не назвеш, але іноді побалувати себе і близьких можна. Ми розповімо, як приготувати вдале тісто для чебуреків.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Горілка – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 щіпка
  • Вода – 0,5 склянки

Процес приготування:

Щоб приготувати тісто для чебуреків на воді з рослинним маслом і яйцем, підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування тіста і начинки для чебуреків.

Борошно просіяти в миску, додайте до неї горілку, рослинне масло, сіль, цукор і яйце.

Все перемішайте до однорідності.

Потім влийте воду, перемішайте масу виделкою до однорідності, потім приступайте до ручного замісу. Вимішуйте тісто, поки воно не стане легко відлипати від рук.

Миску з тістом накрийте чистим рушником і залиште в холодильнику на годину. За цей час можна приготувати начинку.

дістаньте Тісто з холодильника, розділіть його на 6-8 рівних частин, тонко розкачати, викладіть м’ясну начинку, загорніть її в тісто і сформуйте чебуреки у формі півмісяця.

Приємного апетиту!

Тісто в домашніх умовах Тісто для чебуреків Тісто для чебуреків без дріжджів Тісто для чебуреків з бульбашками як в чебуречній Тісто для чебуреків з горілкою як в чебуречній з бульбашками Тісто для чебуреків на воді Хрустке тісто для чебуреків з горілкою