Кыстыбый з картоплею – неймовірно смачне і апетитне блюдо казахської кухні. Його основу складають домашні коржики, обсмажені на вершковому маслі. Вони вийдуть особливо пишними і ароматними, якщо приготувати тісто на молоці і не забути просіяти борошно! Результат вас порадує!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Молоко коров’яче – 120 мл
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Готувати тісто для кыстыбый з картоплею на молоці просто! З’єднуємо в глибокій ємності молоко, яйце, сіль, цукровий пісок і розтоплене вершкове масло.
Просіваємо борошно через ситечко
Поступово додаємо її в молочно-яєчну масу. Все ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок.
Посипаємо мукою стільницю, викладаємо тісто і продовжуємо вимішувати його руками, щоб тісто вийшло еластичним.
Накриваємо тісто рушником або плівкою і залишаємо при кімнатній температурі стояти на 15-20 хв.
Тісто готове, можна приступати до начинки для кыстыбай! Приємного апетиту!
Тісто в домашніх умовах Тісто для кыстыбый Тісто для кыстыбый з картоплею Тісто для кыстыбый на молоці Тісто для кыстыбый по-татарськи з картоплею