Оцет, доданий в тісто для пельменів, надає йому особливу еластичність і податливість. Таке тісто легко розкочується в тонкий коржик, не рветься при ліпленні пельменів і не розварюється при варінні Тісто може зберігатися в холодильнику кілька днів і при цьому ставати тільки краще.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 700 гр.
  • Вода – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Готувати тісто для пельменів з оцтом легко! Борошно для тіста просійте на сито і пересипте в посуд для замішування тіста.

Потім в борошно розбийте яйце і налийте олію.

Потім налийте до борошні ложку столового оцту.

Ці інгредієнти лопаткою або ложкою перемішайте.

Склянку чистої води закип’ятіть. Потім окріп потроху наливайте в тісто і перемішуйте лопаткою, щоб не обпалити руку окропом. Потім тісто в посуді або на стільниці, присипаної борошном, руками добре выместите. Тісто з укусом потрібно вимішувати не менше 15 хвилин. Замішане тісто скачайте в колобок і залиште на 30 хвилин для відпочинку, прикривши його кухонним рушником.

приготоване Тісто. Можете приступати до ліплення пельменів.

Приємного апетиту!

Еластичне тісто для пельменів Тісто в домашніх умовах Тісто для пельменів на 1 кг фаршу Тісто для пельменів на воді, борошні і яйцях Тісто для пельменів на окропі з яйцем і рослинним маслом