Оцет, доданий в тісто для пельменів, надає йому особливу еластичність і податливість. Таке тісто легко розкочується в тонкий коржик, не рветься при ліпленні пельменів і не розварюється при варінні Тісто може зберігатися в холодильнику кілька днів і при цьому ставати тільки краще.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 700 гр.
- Вода – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Готувати тісто для пельменів з оцтом легко! Борошно для тіста просійте на сито і пересипте в посуд для замішування тіста.
Потім в борошно розбийте яйце і налийте олію.
Потім налийте до борошні ложку столового оцту.
Ці інгредієнти лопаткою або ложкою перемішайте.
Склянку чистої води закип’ятіть. Потім окріп потроху наливайте в тісто і перемішуйте лопаткою, щоб не обпалити руку окропом. Потім тісто в посуді або на стільниці, присипаної борошном, руками добре выместите. Тісто з укусом потрібно вимішувати не менше 15 хвилин. Замішане тісто скачайте в колобок і залиште на 30 хвилин для відпочинку, прикривши його кухонним рушником.
приготоване Тісто. Можете приступати до ліплення пельменів.
Приємного апетиту!
Еластичне тісто для пельменів Тісто в домашніх умовах Тісто для пельменів на 1 кг фаршу Тісто для пельменів на воді, борошні і яйцях Тісто для пельменів на окропі з яйцем і рослинним маслом