Хочу запропонувати улюблений рецепт апетитного тіста для пиріжків, приготовленого на сухих дріжджах. Тісто, приготоване за цим рецептом, має неймовірну ніжну і повітряну текстуру, що надає домашньої випічки ні з чим не зрівняного смак.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
- Сухі дріжджі – 5 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Вода – 200 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати тісто для пиріжків смажених на сковороді на сухих дріжджах. У глибокій ємності змішайте половину необхідної кількості теплої питної води і сухих дріжджів, додайте цукровий пісок і трохи пшеничного борошна і гарненько перемішайте до однорідної консистенції. Опару накрийте і залиште приблизно на 15 хвилин в теплому місці.
Цього часу цілком вистачить, щоб опара добре підійшла і збільшилася в обсязі.
Коли опара добре підніметься, додайте в неї необхідну кількість олії, що залишився кількість питної води і ретельно перемішайте.
Потім поступово просійте необхідну кількість пшеничного борошна, додайте сіль, ретельно перемішайте.
Тісто добре вимісити руками і скачайте велика куля. Помістіть його в глибоку ємність і оберніть харчовою плівкою або накрийте чистим кухонним рушником. Коли тісто підніметься, трохи обімніть його і залиште піднятися ще раз.
Готове тісто розділіть на однакові частини.
Розкачайте і викладіть улюблену начинку, я використовувала капустяну. Сформуйте акуратні пиріжки.
В глибоку сковороду з товстим дном налийте необхідну кількість рослинної олії, а потім викладіть підготовлені пиріжки.
Обсмажте пиріжки до апетитної рум’яної скоринки з двох сторін.
Готові пиріжки викладіть на тарілку, застелену паперовими рушниками, щоб зайве масло вбралося, а потім подавайте на стіл з улюбленими гарячими напоями.
Приємного апетиту!
Тісто без яєць для пиріжків на сковороді Тісто в домашніх умовах Тісто для пиріжків з капустою Тісто для пиріжків з картоплею Тісто для пиріжків на воді Швидке тісто для пиріжків на сухих дріжджах