Хочу запропонувати улюблений рецепт апетитного тіста для пиріжків, приготовленого на сухих дріжджах. Тісто, приготоване за цим рецептом, має неймовірну ніжну і повітряну текстуру, що надає домашньої випічки ні з чим не зрівняного смак.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
  • Сухі дріжджі – 5 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Вода – 200 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати тісто для пиріжків смажених на сковороді на сухих дріжджах. У глибокій ємності змішайте половину необхідної кількості теплої питної води і сухих дріжджів, додайте цукровий пісок і трохи пшеничного борошна і гарненько перемішайте до однорідної консистенції. Опару накрийте і залиште приблизно на 15 хвилин в теплому місці.

Цього часу цілком вистачить, щоб опара добре підійшла і збільшилася в обсязі.

Коли опара добре підніметься, додайте в неї необхідну кількість олії, що залишився кількість питної води і ретельно перемішайте.

Потім поступово просійте необхідну кількість пшеничного борошна, додайте сіль, ретельно перемішайте.

Тісто добре вимісити руками і скачайте велика куля. Помістіть його в глибоку ємність і оберніть харчовою плівкою або накрийте чистим кухонним рушником. Коли тісто підніметься, трохи обімніть його і залиште піднятися ще раз.

Готове тісто розділіть на однакові частини.

Розкачайте і викладіть улюблену начинку, я використовувала капустяну. Сформуйте акуратні пиріжки.

В глибоку сковороду з товстим дном налийте необхідну кількість рослинної олії, а потім викладіть підготовлені пиріжки.

Обсмажте пиріжки до апетитної рум’яної скоринки з двох сторін.

Готові пиріжки викладіть на тарілку, застелену паперовими рушниками, щоб зайве масло вбралося, а потім подавайте на стіл з улюбленими гарячими напоями.

Приємного апетиту!

Тісто без яєць для пиріжків на сковороді Тісто в домашніх умовах Тісто для пиріжків з капустою Тісто для пиріжків з картоплею Тісто для пиріжків на воді Швидке тісто для пиріжків на сухих дріжджах