Яскраве і ситне частування для домашнього столу – пряний плов по-узбецьки, приготований в утятнице. Страва стане родзинкою вашого обіднього меню. Порадуйте рідних смачним продуктом або гостей.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рис білий – 400 гр.
- М’ясо або Свинина або Яловичина або Баранина (жирна) – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Часник – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Зіра – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
Щоб приготувати узбецький плов у утятнице, вибираємо шматочки м’яса з жировим прошарком. Ріжемо його на дрібні шматочки.
Розігріваємо гусятницю з рослинним маслом. Відправляємо сюди подрібнену ріпчасту цибулю і шматочки м’яса. Обсмажуємо до яскравого рум’янцю.
До піджарки додаємо сіль і частину спецій за смаком. Розмішуємо.
Насипаємо добре промитий рис, додаємо головку часнику і лаврове листя. Заливаємо вміст водою.
Готуємо страву під кришкою близько години. За 20 хвилин до готовності поверхню страви можна додатково посипати перцем, зірою.
Розмішуємо готовий продукт і розкладаємо його по тарілках. Пряний плов з узбецького рецептом готовий!
Плов без м'яса Плов з розсипчастим рисом Плов з свинини в утятнице на плиті Плов з часником Плов зі свинини з рисом Плов зі свининою Узбецький плов Узбецький плов з яловичиною