Якщо ви хочете приготувати ситну і смачну випічку для своїх домашніх, пропоную приготувати вак-біляші з м’ясом і картоплею. Така випічка обов’язково припаде до смаку як дітям, так і дорослим.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Маргарин вершковий – 100 гр.
  • Кефір – 250 мл
  • Сіль – за смаком
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Картопля – 300 гр.
  • Яйце – 2 шт.

Процес приготування:

Почнемо готувати вак-біляші з м’ясом і картоплею. Розм’якшений маргарин кімнатної температури наріжте кубиками.

Просійте невелику кількість пшеничного борошна і розітріть в крихту.

В отриману масу розділіть куряче яйце, додайте сіль та цукровий пісок.

У склянку з кефіром, додайте харчову соду і перемішайте до утворення характерною пінливої реакції.

Отриману масу влийте в миску.

Тісто гарненько перемішайте до однорідної консистенції.

Поступово просійте залишився кількість пшеничного борошна. Замісіть м’яке еластичне тісто. Скачайте в велику кулю. Накрийте чистим кухонним рушником і залиште відпочити.

Картоплю добре вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, після чого наріжте дрібним кубиком.

М’ясо ретельно промийте, потім обсушити паперовими рушниками і пропустіть через м’ясорубку. Фарш можна використовувати вже готовий. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Очищений ріпчасту цибулю дрібно наріжте. Складіть у глибоку ємність.

Додайте подрібнену картоплю, сіль, чорний мелений перець, улюблені спеції за смаком.

Ретельно перемішати начинку.

Відпочиле тісто розділіть на невеликі однакові частини.

Кожну частину розкачайте в коло, в центр помітите начинку і заліпіть краю таким чином, щоб у центрі отвір.

Таким чином зліпіть всі вак біляші, а потім викладіть на деко, застелений пекарської папером.

Куряче яйце збовтайте до однорідної консистенції. Скориставшись силіконової пензликом, змастіть кожен біляш.

Деко покладіть в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку і випікайте вак біляші 40-45 хвилин. Готові біляші вийміть з духовки.

Трохи остудіть, а потім подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Біляші Біляші в духовці Біляші на кефірі Біляші на кефірі без дріжджів Вак-біляші Вак-біляші на кефірі Татарські біляші з м'ясом