Якщо ви хочете приготувати ситну і смачну випічку для своїх домашніх, пропоную приготувати вак-біляші з м’ясом і картоплею. Така випічка обов’язково припаде до смаку як дітям, так і дорослим.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Маргарин вершковий – 100 гр.
- Кефір – 250 мл
- Сіль – за смаком
- Цукор-пісок – за смаком
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 300 гр.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Картопля – 300 гр.
- Яйце – 2 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати вак-біляші з м’ясом і картоплею. Розм’якшений маргарин кімнатної температури наріжте кубиками.
Просійте невелику кількість пшеничного борошна і розітріть в крихту.
В отриману масу розділіть куряче яйце, додайте сіль та цукровий пісок.
У склянку з кефіром, додайте харчову соду і перемішайте до утворення характерною пінливої реакції.
Отриману масу влийте в миску.
Тісто гарненько перемішайте до однорідної консистенції.
Поступово просійте залишився кількість пшеничного борошна. Замісіть м’яке еластичне тісто. Скачайте в велику кулю. Накрийте чистим кухонним рушником і залиште відпочити.
Картоплю добре вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, після чого наріжте дрібним кубиком.
М’ясо ретельно промийте, потім обсушити паперовими рушниками і пропустіть через м’ясорубку. Фарш можна використовувати вже готовий. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Очищений ріпчасту цибулю дрібно наріжте. Складіть у глибоку ємність.
Додайте подрібнену картоплю, сіль, чорний мелений перець, улюблені спеції за смаком.
Ретельно перемішати начинку.
Відпочиле тісто розділіть на невеликі однакові частини.
Кожну частину розкачайте в коло, в центр помітите начинку і заліпіть краю таким чином, щоб у центрі отвір.
Таким чином зліпіть всі вак біляші, а потім викладіть на деко, застелений пекарської папером.
Куряче яйце збовтайте до однорідної консистенції. Скориставшись силіконової пензликом, змастіть кожен біляш.
Деко покладіть в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку і випікайте вак біляші 40-45 хвилин. Готові біляші вийміть з духовки.
Трохи остудіть, а потім подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Біляші Біляші в духовці Біляші на кефірі Біляші на кефірі без дріжджів Вак-біляші Вак-біляші на кефірі Татарські біляші з м'ясом