Волнушки – неймовірно смачні і ароматні гриби. Багато господинь вважають їх гіркуватими, але це не так якщо правильно їх приготувати! А маринованою волнушкам майже немає рівних! Це просто смакота!
Інгредієнти: на 2 л.
- Волнушки – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Часник – 4 зуб.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Гвоздика – 5 бутонів
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Лавровий лист – 5 шт.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Готувати вовнянки мариновані без стерилізації легко! Вовнянки миємо й чистимо, відрізаємо у них ніжки, для рецепту нам знадобляться тільки капелюшки грибів. Замочуємо вовнянки в підсоленій воді на 24 години, за цей час потрібно буде 2-3 рази поміняти воду.
Після цього відправляємо гриби на плиту, додаємо 3 ст. л. солі. Коли вода закипить варимо вовнянки 30 хв. І зливаємо воду через друшляк.
Приготуємо маринад, для цього закипятим 1 л. води, розчинний у ній залишилася сіль, цукор, додаємо перець, зубчики часнику лавровий лист і гвоздику. Цибулю нарізаємо півкільцями і додаємо у воду, також кладемо в неї вовнянки і варимо всі 20 хв. Додаємо оцет і вимикаємо.
Розкладаємо вовнянки та цибулю в стерилізовані банки, заливаємо готовим маринадом і закатуємо. Залишаємо гриби остигати при кімнатній температурі.
Приємного апетиту!
Вовнянки гарячим способом на зиму Вовнянки на зиму Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму