Для смачного і поживного сніданку ячну кашу готують на молоці у суміші з водою. Для однієї порції каші підберіть підходящу каструльку, щоб каша в ній не підгоріла і не втекла. Ця каша буде хорошою альтернативою традиційної вівсяної каші.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Ячна крупа – 0.5 склянки
- Вода – 1 склянка
- Молоко коров’яче – 2 ст.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор-пісок – за смаком
- Масло вершкове – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати ячну кашу на молоці на 1 порцію. Спочатку підготуйте всі продукти для приготування каші. Якщо у вас крупа в спеціальному пакетику для варіння, то вона зазвичай чиста. Звичайну крупу добре промийте холодною водою.
В каструльку для каші налийте в рівних кількостях чисту воду і молоко, перемішайте і на невеликому вогні доведіть до кипіння.
Потім в кипляче молоко пересипте підготовлену ячну крупу і відразу всі розмішайте ложкою.
Коли каша закипить, зменшіть вогонь до мінімального і варіть кашу протягом 20 хвилин, постійно помішуючи її ложкою, щоб не підгоріла.
До кінця варіння додайте в кашу щіпку солі і цукру по своєму смаку. Потім вимкніть вогонь.
В кашу покладіть шматочок вершкового масла і кашу з маслом, перемішайте.
закрийте Каструлю кришкою і залиште потомитися 5 хвилин або більше. Можете на 30 хвилин накрити каструлю з кашею теплим рушником.
Приготовану ячну кашу можете перекладати в піалу або тарілку і подавати до столу.
Приємного апетиту!
Каші Ячна каша Ячна каша на воді Ячна каша на воді і молоці Ячна каша на молоці у каструлі