Для смачного і поживного сніданку ячну кашу готують на молоці у суміші з водою. Для однієї порції каші підберіть підходящу каструльку, щоб каша в ній не підгоріла і не втекла. Ця каша буде хорошою альтернативою традиційної вівсяної каші.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Ячна крупа – 0.5 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Молоко коров’яче – 2 ст.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Масло вершкове – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати ячну кашу на молоці на 1 порцію. Спочатку підготуйте всі продукти для приготування каші. Якщо у вас крупа в спеціальному пакетику для варіння, то вона зазвичай чиста. Звичайну крупу добре промийте холодною водою.

В каструльку для каші налийте в рівних кількостях чисту воду і молоко, перемішайте і на невеликому вогні доведіть до кипіння.

Потім в кипляче молоко пересипте підготовлену ячну крупу і відразу всі розмішайте ложкою.

Коли каша закипить, зменшіть вогонь до мінімального і варіть кашу протягом 20 хвилин, постійно помішуючи її ложкою, щоб не підгоріла.

До кінця варіння додайте в кашу щіпку солі і цукру по своєму смаку. Потім вимкніть вогонь.

В кашу покладіть шматочок вершкового масла і кашу з маслом, перемішайте.

закрийте Каструлю кришкою і залиште потомитися 5 хвилин або більше. Можете на 30 хвилин накрити каструлю з кашею теплим рушником.

Приготовану ячну кашу можете перекладати в піалу або тарілку і подавати до столу.

Приємного апетиту!

Каші Ячна каша Ячна каша на воді Ячна каша на воді і молоці Ячна каша на молоці у каструлі