На питання «Як приготувати смачну кашу?» відповідь одна – в духовці. З її приготуванням потрібно повозитися і на сніданок не приготуєш, але у вас вийде ситний і смачний обід чи вечерю. Ячну кашу в горщиках готують в основному з м’ясом, беконом або овочами.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Ячна крупа – 450 гр.
  • Свинина – 350 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Вода – 1 л
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лавровий лист – 6 шт.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як приготувати ячну кашу в горщику в духовці? Шматочок свинини, бажано з жировими прошарками, наріжте на невеликі шматочки.

Розігрійте в сковороді олію і обсмажте в ньому м’ясо до рум’яної скоринки. Обсмажене м’ясо перекладіть на тарілку.

Цибулю почистіть і наріжте на кубики.

Почистіть моркву, наріжте невеликими шматочками або подрібніть на крупній тертці.

На цій же сковорідці обсмажте до напівготовності подрібнені цибулю і моркву.

Підготуйте горщики для запікання каші в духовці.

Ячну крупу добре промийте холодною водою або на ситі, або в окремому посуді.

На дно кожного горщика покладіть обсмажені цибулю і моркву.

На них розкладіть шматочки м’яса.

М’ясо засипте промитої ячної крупою, рівномірно розподіляючи її по горщикам.

Потім вміст горщиків залийте водою, за своїм смаком додайте сіль і чорний перець і покладіть по 2 листочка лавра. Потім горщики закрийте кришками і переставте їх у духовку, розігріту до 180°С. Запікайте ячну кашу протягом 40-50 хвилин.

Приготовану в горщиках ячну кашу можете подати до столу.

Приємного апетиту!

Каші Ячна каша