На питання «Як приготувати смачну кашу?» відповідь одна – в духовці. З її приготуванням потрібно повозитися і на сніданок не приготуєш, але у вас вийде ситний і смачний обід чи вечерю. Ячну кашу в горщиках готують в основному з м’ясом, беконом або овочами.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Ячна крупа – 450 гр.
- Свинина – 350 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Вода – 1 л
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лавровий лист – 6 шт.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як приготувати ячну кашу в горщику в духовці? Шматочок свинини, бажано з жировими прошарками, наріжте на невеликі шматочки.
Розігрійте в сковороді олію і обсмажте в ньому м’ясо до рум’яної скоринки. Обсмажене м’ясо перекладіть на тарілку.
Цибулю почистіть і наріжте на кубики.
Почистіть моркву, наріжте невеликими шматочками або подрібніть на крупній тертці.
На цій же сковорідці обсмажте до напівготовності подрібнені цибулю і моркву.
Підготуйте горщики для запікання каші в духовці.
Ячну крупу добре промийте холодною водою або на ситі, або в окремому посуді.
На дно кожного горщика покладіть обсмажені цибулю і моркву.
На них розкладіть шматочки м’яса.
М’ясо засипте промитої ячної крупою, рівномірно розподіляючи її по горщикам.
Потім вміст горщиків залийте водою, за своїм смаком додайте сіль і чорний перець і покладіть по 2 листочка лавра. Потім горщики закрийте кришками і переставте їх у духовку, розігріту до 180°С. Запікайте ячну кашу протягом 40-50 хвилин.
Приготовану в горщиках ячну кашу можете подати до столу.
Приємного апетиту!
Каші Ячна каша