Горохову кашу-пюре можна подати на обід або вечерю. Щоб у вас вийшло ніжне і однорідне пюре, перед приготуванням замочити горох на кілька годин.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Горох – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Лавровий лист – 2 шт.

Процес приготування:

Як правильно зварити горохову кашу-пюре? Сушений горох промийте кілька разів і замочіть на ніч.

Потім набряклий горох перекладіть в каструлю, посоліть, додайте лавровий лист і влийте воду. Поставте каструлю з горохом на плиту, варіть 1,5-2 години.

Коли горох розм’якшиться, злийте воду.

Перетріть варений горох в пюре товкачем або блендером.

На сковороді розтопіть вершкове масло, покладіть дрібно нарізану цибулю, обсмажте його до золотистого кольору.

Додайте обсмажену цибулю в горохову кашу, перемішайте. Прикрасьте горохову кашу свіжою зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Горохова каша в каструлі Горохова каша в каструлі з замочуванням гороху Горохове пюре Горохове пюре в каструлі Горохове пюре в каструлі з замочуванням гороху Каші