Горохову кашу-пюре можна подати на обід або вечерю. Щоб у вас вийшло ніжне і однорідне пюре, перед приготуванням замочити горох на кілька годин.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Горох – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
Процес приготування:
Як правильно зварити горохову кашу-пюре? Сушений горох промийте кілька разів і замочіть на ніч.
Потім набряклий горох перекладіть в каструлю, посоліть, додайте лавровий лист і влийте воду. Поставте каструлю з горохом на плиту, варіть 1,5-2 години.
Коли горох розм’якшиться, злийте воду.
Перетріть варений горох в пюре товкачем або блендером.
На сковороді розтопіть вершкове масло, покладіть дрібно нарізану цибулю, обсмажте його до золотистого кольору.
Додайте обсмажену цибулю в горохову кашу, перемішайте. Прикрасьте горохову кашу свіжою зеленню і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Горохова каша в каструлі Горохова каша в каструлі з замочуванням гороху Горохове пюре Горохове пюре в каструлі Горохове пюре в каструлі з замочуванням гороху Каші