Засолити сало правильно, щоб воно було м’яким і пряним справжнє мистецтво. Сало розсолі зі спеціями і часником виходить особливо апетитним. Смачна закуска точно припаде до душі рідним і гостям!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сало свиняче – 1 кг
  • Часник – 5 зуб.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Сіль – 7 ст. л.
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

Як солити сало в розсолі у каструлі? Сало промиваємо та нарізаємо брусочками приблизно 5 на 7 див.

Часник чистимо від луски і ділимо його на часточки.

У воду додаємо сіль, лавровий лист і чорний перець горошинками.

Ставимо її на вогонь і доводимо до кипіння, даємо воді покипіти ще 3 хв. Охолодити воду до кімнатної температури.

Занурюємо сало у воду і додаємо часник.

Накриваємо каструлю тарілкою і зверху встановлюємо банку з водою.

Витримуємо сало під пресом в соляному розчині 24 години. Потім зливаємо воду і обсушуємо сало у паперових рушниках.

Загортаємо сало в целофан і відправляємо в морозилку на кілька годин.

Порада: готове сало перед відправкою в морозильник можна натерти спеціями, тоді його смак вийде більш пряним.

Приємного апетиту!

Засолювання сала з часником і перцем Засолювання сала холодним способом Як засолити сало в домашніх умовах Як засолити сало в каструлі Як засолити сало в розсолі Як засолити сало з прошарками м'яса