Засолити сало правильно, щоб воно було м’яким і пряним справжнє мистецтво. Сало розсолі зі спеціями і часником виходить особливо апетитним. Смачна закуска точно припаде до душі рідним і гостям!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сало свиняче – 1 кг
- Часник – 5 зуб.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Сіль – 7 ст. л.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
Як солити сало в розсолі у каструлі? Сало промиваємо та нарізаємо брусочками приблизно 5 на 7 див.
Часник чистимо від луски і ділимо його на часточки.
У воду додаємо сіль, лавровий лист і чорний перець горошинками.
Ставимо її на вогонь і доводимо до кипіння, даємо воді покипіти ще 3 хв. Охолодити воду до кімнатної температури.
Занурюємо сало у воду і додаємо часник.
Накриваємо каструлю тарілкою і зверху встановлюємо банку з водою.
Витримуємо сало під пресом в соляному розчині 24 години. Потім зливаємо воду і обсушуємо сало у паперових рушниках.
Загортаємо сало в целофан і відправляємо в морозилку на кілька годин.
Порада: готове сало перед відправкою в морозильник можна натерти спеціями, тоді його смак вийде більш пряним.
Приємного апетиту!
Засолювання сала з часником і перцем Засолювання сала холодним способом Як засолити сало в домашніх умовах Як засолити сало в каструлі Як засолити сало в розсолі Як засолити сало з прошарками м'яса