Гарячий спосіб засолювання вовнянок полягає в тому, що перед тим, як приступити до засолюванні, гриби потрібно проварити. Після того, як вовнянки добре просолятся, їх можна подавати на стіл. У Росії таку закуску вважають справжнім делікатесом.
Інгредієнти: на 1 л.
- Волнушки – 1 кг
- Парасольки кропу – 2 шт.
- Листя чорної смородини – 10 шт.
- Сіль – 3 ст. л.
- Часник – 3 – 4 зуб.
- Лавровий лист – за смаком
- Гвоздика – за смаком
- Перець запашний – за смаком
- Перець чорний горошок – за смаком
Процес приготування:
Як солити вовнянки гарячим способом? Для засолювання підійдуть будь-які за розміром гриби. Їх треба перебрати, очистити від сміття і акуратно помити, так як вони дуже крихкі. Великі гриби розріжте на кілька частин, маленькі залиште в цілому вигляді. Щоб позбутися гіркоти, гриби замочіть у холодній воді на дві доби, при цьому потрібно міняти воду 3 рази на день.
Потім злийте воду, перекладіть вовнянки в каструлю, залийте їх свіжою водою, додайте трохи солі і варіть їх 20 хвилин після закипання. Варені гриби відкиньте на друшляк.
Часник очистіть від лушпиння і наріжте скибочками, зелень помийте. На дно миски покладіть листя смородини, кріп, гвоздику і перець горшком. Потім шарами розкладіть вовнянки, листя смородини, кріп і часточки часнику, кожен шар просыпайте сіллю. Накрийте гриби тарілкою і встановіть на неї прес, поставте гриби в холодильник на 48 годин, за цей час гриби пустять розсіл і зменшаться в обсязі.
Перекладіть солоні вовнянки в стерилізовані банки і загорніть їх кришками. Засолені гарячим способом вовнянки добре зберігаються в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Вовнянки гарячим способом на зиму Вовнянки на зиму Гриби на зиму Солоні вовнянки Солоні гриби на зиму