Білі грузді, засолені гарячим способом, заграти не можуть, тому їх можна довго зберігати. Якщо маєте можливість, засолите білі грузді пропонованим способом. З такими грибами ви зможете приготувати розсольник і солянку, а якщо додасте в салат замість традиційних печериць, то отримаєте блюдо з новим смаком.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Грузді білі – 2 кг
  • Сіль – 80 гр.
  • Часник – 1 головка
  • Насіння кропу – 1 ст. л.
  • Зелень – за бажанням

Процес приготування:

Як засолити білі грузді гарячим способом? Свіжі білі зібрані грузді почистіть від лісового сміття, покладіть їх у глибоку миску і на ніч залийте холодною водою.

Потім їх ретельно помийте з допомогою щіточки або губки, перекладіть в ту ж посуд і на 2 діб залийте водою для вимочування і видалення гіркоти. Вимочування груздів робить їх особливо смачними.

Поверх грибів покладіть звичайну тарілку і невеликий вантаж, щоб всі гриби були занурені у воду.

Через 2 дні грузді ще раз промийте і перекладіть в каструлю. Залийте їх водою і на сильному вогні доведіть до кипіння. Поваріть гриби 5 хвилин від початку кипіння.

Відварені грузді вийміть з відвару шумівкою і відразу пошарово укладіть в чисту банку.

Шари грибів пересипайте сіллю у вказаній в рецепті кількості, насінням кропу і подрібненим часником.

Банку заповніть грибами до самого верху. Ножем по стінці банки гриби проткніть, щоб пішов повітря і розсіл потрапив на дно банки.

Зверху гриби посипте кропом і часником. Долийте відвар до самого верху банки.

закрийте Банку пластиковою кришкою і поставте її в холодильник. Через місяць солоні білі грузді можете їсти.

Приємного апетиту!

Білі грузді на зиму Гриби на зиму Грузді гарячим способом на зиму Грузді на зиму Солоні грузді