Білі грузді, засолені гарячим способом, заграти не можуть, тому їх можна довго зберігати. Якщо маєте можливість, засолите білі грузді пропонованим способом. З такими грибами ви зможете приготувати розсольник і солянку, а якщо додасте в салат замість традиційних печериць, то отримаєте блюдо з новим смаком.
Інгредієнти: на 1 л.
- Грузді білі – 2 кг
- Сіль – 80 гр.
- Часник – 1 головка
- Насіння кропу – 1 ст. л.
- Зелень – за бажанням
Процес приготування:
Як засолити білі грузді гарячим способом? Свіжі білі зібрані грузді почистіть від лісового сміття, покладіть їх у глибоку миску і на ніч залийте холодною водою.
Потім їх ретельно помийте з допомогою щіточки або губки, перекладіть в ту ж посуд і на 2 діб залийте водою для вимочування і видалення гіркоти. Вимочування груздів робить їх особливо смачними.
Поверх грибів покладіть звичайну тарілку і невеликий вантаж, щоб всі гриби були занурені у воду.
Через 2 дні грузді ще раз промийте і перекладіть в каструлю. Залийте їх водою і на сильному вогні доведіть до кипіння. Поваріть гриби 5 хвилин від початку кипіння.
Відварені грузді вийміть з відвару шумівкою і відразу пошарово укладіть в чисту банку.
Шари грибів пересипайте сіллю у вказаній в рецепті кількості, насінням кропу і подрібненим часником.
Банку заповніть грибами до самого верху. Ножем по стінці банки гриби проткніть, щоб пішов повітря і розсіл потрапив на дно банки.
Зверху гриби посипте кропом і часником. Долийте відвар до самого верху банки.
закрийте Банку пластиковою кришкою і поставте її в холодильник. Через місяць солоні білі грузді можете їсти.
Приємного апетиту!
Білі грузді на зиму Гриби на зиму Грузді гарячим способом на зиму Грузді на зиму Солоні грузді