Заварне тісто – популярний домашній продукт. З нього можна приготувати апетитні галушки для супу. Продукт вийде рум’яним і поживним.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Вода – 150 мл
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати заварні галушки для супу просто! У каструлю з товстим дном вливаємо воду, додаємо дрібку солі і шматок вершкового масла. Ставимо на плиту і доводимо вміст до кипіння.
Всипаємо в гарячу масу більшу частину борошна і ретельно розмішуємо.
Даємо масі охолонути і додаємо до неї куряче яйце.
Вмішуємо яйце в заготовку з вершкового масла і муки.
Поступово висипаємо борошно і вимішуємо руками тісто в щільний і гладкий клубок.
З отриманого кома формуємо довгі і тонкі ковбаски. Розрізаємо їх на безліч маленьких частин. Ліпимо з них кульки.
Сирі кульки опускаємо в киплячий суп. Заварні галушки готові!
Галушки Галушки для супу Галушки для супу з борошна та яєць