Заварне тісто – популярний домашній продукт. З нього можна приготувати апетитні галушки для супу. Продукт вийде рум’яним і поживним.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Вода – 150 мл
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Готувати заварні галушки для супу просто! У каструлю з товстим дном вливаємо воду, додаємо дрібку солі і шматок вершкового масла. Ставимо на плиту і доводимо вміст до кипіння.

Всипаємо в гарячу масу більшу частину борошна і ретельно розмішуємо.

Даємо масі охолонути і додаємо до неї куряче яйце.

Вмішуємо яйце в заготовку з вершкового масла і муки.

Поступово висипаємо борошно і вимішуємо руками тісто в щільний і гладкий клубок.

З отриманого кома формуємо довгі і тонкі ковбаски. Розрізаємо їх на безліч маленьких частин. Ліпимо з них кульки.

Сирі кульки опускаємо в киплячий суп. Заварні галушки готові!

Галушки Галушки для супу Галушки для супу з борошна та яєць