Пропонуємо вам рецепт смачних зелених помідор, фаршировані морквою, болгарським перцем, часником і свіжою зеленню. Маринувати помідори ми будемо в холодному розсолі у скляних банках під капроновою кришкою. В результаті у нас вийде в міру гострі, тверденькие зелені фаршировані помідори, які як не можна, до речі, підійдуть в якості закуски до других страв на повсякденний або святковий стіл.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Помідори зелені – 2 кг
  • Петрушка – 1 пучок
  • Кріп – 1 пучок
  • Болгарський перець солодкий (червоний) – 600 гр.
  • Морква – 300 гр.
  • Часник – 150 гр.
  • Сіль – 3,5 ст. л.
  • Вода – 1,5 л
  • Кріп – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Готувати зелені фаршировані помідори під капронову кришку одне задоволення! Часник чистимо, промиваємо і подрібнюємо за допомогою блендера.

Моркву вибираємо солодку і соковиту. Чистимо від шкірки, промиваємо і подрібнюємо в блендері.

Болгарський перець краще всього вибрати червоного кольору, смакові якості від кольору не зміняться, він лише урізноманітнить мариновані помідори яскравим кольором. Перець промиваємо, розрізаємо навпіл і видаляємо плодоніжки з насінням. Перець також подрібнюємо в блендері.

Зелень добре промиваємо під проточною водою, даємо трохи обсохнути на рушник і дрібно рубаємо.

Всі подрібнені овочі та зелень в мисці з’єднуємо, додаємо 1/2 ст. л. солі і добре перемішуємо до однорідності.

Томати добре промиваємо під проточною водою, викладаємо на рушник і даємо трохи обсохнути.

Гострим ножем робимо надріз уздовж помідора і за допомогою чайної ложки виймаємо трохи м’якоті.

Потім через надріз фаршируємо помідори овочевою начинкою і щільно розкладаємо по банках.
Готуємо розсіл: в холодній відфільтрованій воді розчиняємо сіль і додаємо сушені насіння кропу. Добре перемішуємо і розливаємо готовий розсіл по банкам і прикриваємо капроновими кришками. Залишаємо банки при кімнатній температурі на 6-7 днів, поставивши їх у невелику ємність на випадок, якщо розсіл буде витікати. Через тиждень банки з помідорами прибираємо в льох або холодильник.

Через 3-4 тижні наші помідори повністю промариновались і готові до подачі на стіл. Приємного апетиту!

Закуска з помідорів на зиму Зелені помідори по-корейськи на зиму Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори під капроновою кришкою Помідори фаршировані часником на зиму Помідори холодним способом Солоні зелені помідори Фаршировані помідори на зиму