Пропонуємо вам рецепт смачних зелених помідор, фаршировані морквою, болгарським перцем, часником і свіжою зеленню. Маринувати помідори ми будемо в холодному розсолі у скляних банках під капроновою кришкою. В результаті у нас вийде в міру гострі, тверденькие зелені фаршировані помідори, які як не можна, до речі, підійдуть в якості закуски до других страв на повсякденний або святковий стіл.
Інгредієнти: на 4 л.
- Помідори зелені – 2 кг
- Петрушка – 1 пучок
- Кріп – 1 пучок
- Болгарський перець солодкий (червоний) – 600 гр.
- Морква – 300 гр.
- Часник – 150 гр.
- Сіль – 3,5 ст. л.
- Вода – 1,5 л
- Кріп – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Готувати зелені фаршировані помідори під капронову кришку одне задоволення! Часник чистимо, промиваємо і подрібнюємо за допомогою блендера.
Моркву вибираємо солодку і соковиту. Чистимо від шкірки, промиваємо і подрібнюємо в блендері.
Болгарський перець краще всього вибрати червоного кольору, смакові якості від кольору не зміняться, він лише урізноманітнить мариновані помідори яскравим кольором. Перець промиваємо, розрізаємо навпіл і видаляємо плодоніжки з насінням. Перець також подрібнюємо в блендері.
Зелень добре промиваємо під проточною водою, даємо трохи обсохнути на рушник і дрібно рубаємо.
Всі подрібнені овочі та зелень в мисці з’єднуємо, додаємо 1/2 ст. л. солі і добре перемішуємо до однорідності.
Томати добре промиваємо під проточною водою, викладаємо на рушник і даємо трохи обсохнути.
Гострим ножем робимо надріз уздовж помідора і за допомогою чайної ложки виймаємо трохи м’якоті.
Потім через надріз фаршируємо помідори овочевою начинкою і щільно розкладаємо по банках.
Готуємо розсіл: в холодній відфільтрованій воді розчиняємо сіль і додаємо сушені насіння кропу. Добре перемішуємо і розливаємо готовий розсіл по банкам і прикриваємо капроновими кришками. Залишаємо банки при кімнатній температурі на 6-7 днів, поставивши їх у невелику ємність на випадок, якщо розсіл буде витікати. Через тиждень банки з помідорами прибираємо в льох або холодильник.
Через 3-4 тижні наші помідори повністю промариновались і готові до подачі на стіл. Приємного апетиту!
Закуска з помідорів на зиму Зелені помідори по-корейськи на зиму Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори під капроновою кришкою Помідори фаршировані часником на зиму Помідори холодним способом Солоні зелені помідори Фаршировані помідори на зиму