Фруктовий пиріг з листкового тіста – це справжня палочка-виручалочка для господинь, у яких гості на порозі, а почастувати нічим. Такий десерт готується дуже швидко і просто, благо зараз в магазинах величезний вибір готового замороженого тіста.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Листкове тісто дріжджове – 500 гр.
- Абрикоси – 500 гр.
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Борошно – 1 ст. л.
- Шоколад темний – для прикраси
Процес приготування:
Почнемо готувати абрикосовий пиріг з листкового дріжджового тіста. Розморожене при кімнатній температурі тісто, викладаємо на робочу поверхню, присипаний борошном. Відокремлюємо 2/3 від пласту і розкачуємо з допомогою качалки, товщиною близько 0,4-0,5 міліметрів.
У форму для запікання викладаємо основу майбутнього пирога і пальцями формуємо бортики, надлишки зрізаємо ножем.
Чисті і обсушені абрикоси розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки, потім половинки нарізаємо дрібними часточками і викладаємо на тісто, присипавши зверху цукровим піском (при бажанні можна замінити цукровою пудрою).
тісто тонко розкачуємо і нарізаємо смужками, шириною близько 1,5 сантиметрів і викладаємо поверх фруктових часточок: відразу вертикально, потім горизонтально, в результаті повинні вийти, так звані, клітинки.
Заготівлю відправляємо в духовку і випікаємо 20-25 хвилин до рум’яності, при температурі 200 градусів.
Готовий пиріг виймаємо, злегка остуджуємо і прикрашаємо натертим шоколадом і свіжими ягодами. Приємного апетиту!
Пиріг з абрикосами Пиріг з абрикосами в духовці Пироги