Домашню піцу не обов’язково готувати на звичному класичному тесті. Спробуйте взяти за основу тоненький хрусткий лаваш. Оригінальна закуска приємно здивує ваших домашніх або гостей.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Лаваш – 3 шт.
- Кетчуп – 1 ст. л.
- Сметана – 2 ст. л.
- Куряче філе – 50 гр.
- Сир Пармезан – 80 гр.
- Сир Моцарелла – 80 гр.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати багатошарову піцу з лаваша в духовці. Підготуємо потрібні інгредієнти. Якщо у вас немає круглого лаваша, то необхідну форму можна вирізати з звичайного прямокутного.
Лист устеляємо папером для випікання. На неї кладемо перший круглий лаваш. Обмазуємо його сметаною і посипаємо дрібно порізаним часником.
Натираємо сир. Малу його частину розподіляємо по лавашу.
Накриваємо сир другим шаром лаваша і повторюємо всі дії. Потім кладемо третій лаваш і обмазуємо його кетчупом.
Відварюємо маленький шматочок курячого філе, нарізаємо його і викладаємо на лаваш.
Тонкими скибочками нарізаємо перець і розподіляємо його поверх курки.
Посипаємо піцу залишився твердим сиром. Розрізаємо моцарелу і розкладаємо її зверху.
Ставимо піцу в духовку на 10 хвилин. Випікаємо при температурі 180 градусів.
Дістаємо листкову піцу з лаваша, даємо їй трохи охолонути і розрізаємо на порційні шматочки. Готово, можна подавати до столу!
Пицца Піца з лаваша Піца з сиром Піца на сметане Піца на тесті без дріжджів