Домашню піцу не обов’язково готувати на звичному класичному тесті. Спробуйте взяти за основу тоненький хрусткий лаваш. Оригінальна закуска приємно здивує ваших домашніх або гостей.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Лаваш – 3 шт.
  • Кетчуп – 1 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Куряче філе – 50 гр.
  • Сир Пармезан – 80 гр.
  • Сир Моцарелла – 80 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.

Процес приготування:

Почнемо готувати багатошарову піцу з лаваша в духовці. Підготуємо потрібні інгредієнти. Якщо у вас немає круглого лаваша, то необхідну форму можна вирізати з звичайного прямокутного.

Лист устеляємо папером для випікання. На неї кладемо перший круглий лаваш. Обмазуємо його сметаною і посипаємо дрібно порізаним часником.

Натираємо сир. Малу його частину розподіляємо по лавашу.

Накриваємо сир другим шаром лаваша і повторюємо всі дії. Потім кладемо третій лаваш і обмазуємо його кетчупом.

Відварюємо маленький шматочок курячого філе, нарізаємо його і викладаємо на лаваш.

Тонкими скибочками нарізаємо перець і розподіляємо його поверх курки.

Посипаємо піцу залишився твердим сиром. Розрізаємо моцарелу і розкладаємо її зверху.

Ставимо піцу в духовку на 10 хвилин. Випікаємо при температурі 180 градусів.

Дістаємо листкову піцу з лаваша, даємо їй трохи охолонути і розрізаємо на порційні шматочки. Готово, можна подавати до столу!

Пицца Піца з лаваша Піца з сиром Піца на сметане Піца на тесті без дріжджів