Сьогодні пропоную скористатися простим і швидким рецептом і приготувати апетитну бездріжджове тісто для біляшів з м’ясом. Тісто виходить повітряним і легким, відмінно підійде не тільки для приготування біляшів, але і іншої домашньої випічки.
Інгредієнти: на 16 порц.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 800 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Кефір – 500 мл
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Для начинки: –
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування бездріжджового тіста для біляші з м’ясом. У миску з кефіром, додайте харчову соду і перемішайте віночком до утворення характерною пінливої реакції.
Додайте курячі яйця, сіль та цукровий пісок. Просійте необхідну кількість пшеничного борошна.
Замісіть еластичне м’яке тісто.
Скрутіть його в велику кулю. Обімніть тісто, накрийте чистим кухонним рушником і дайте трохи постояти.
Тим часом займіться приготуванням начинки. Фарш можна використовувати вже готовий або приготувати самостійно. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Очищений ріпчасту цибулю дрібно наріжте або натріть на тертці. Додайте чорний мелений перець і сіль за смаком. Добре перемішайте начинку.
Відпочиле тісто розділіть на невеликі однакові частини. Кожну частину розкачати в коло або розтягніть руками.
У центр розкатаної коржі викладіть соковиту м’ясну начинку. Заліпіть краю таким чином, щоб виділився при смаженні сік не витікав.
Викладіть на деко, застелене папером для випічки. Помістіть деко в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку і випікайте біляші 40-50 хвилин. Вийміть деко з духовки, в кожен біляш викладіть по невеликому шматочку вершкового масла і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Біляші Біляші без дріжджів Біляші з м'ясом Біляші на кефірі Біляші на кефірі без дріжджів Тісто для біляшів Тісто для біляшів з м'ясом Тісто для біляшів на кефірі