Якщо на сьогодні ви запланували пиріжки і в пошуках підходящого рецепта тіста, рекомендуємо спробувати цей варіант. Тісто замішуємо на молоці з додаванням яйця, вершкового масла. Все робиться швидко і просто. Після замісу залишаємо тісто на півгодини в холодильнику, а в цей час готуємо будь-яку начинку. Найпростіший варіант – картопляне пюре. Розділяємо тісто, формуємо пиріжки і смажимо їх до рум’яної скоринки на олії. Треба сказати, що тісто добре засмажується до хрускоту – це не м’які, пишні, а хрусткі і навіть трохи розсипчасті пиріжки.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Молоко коров’яче – 200 мл
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Для приготування бездріжджового тіста на молоці для пиріжків в миску розбиваємо яйце, додаємо до нього цукровий пісок і сіль. Добре збовтуємо всі разом віночком до однорідності.
До збитого яйця вливаємо тепле молоко і добре перемішуємо.
Вершкове масло з холодильника натираємо на дрібній тертці прямо в миску з яєчно-молочною сумішшю. Віночком ретельно змішуємо отриману стружку з рідкою масою.
В отриману рідку суміш висипаємо більшу частину попередньо просіяного борошна. Добре перемішуємо лопаткою.
Потім просіваємо борошно і вмішуємо її вже руками.
Викладаємо масу на стіл і замішуємо м’яке, податливе, але пружне тісто. Борошна може знадобитися трохи більше або менше, ніж вказано, оскільки різна борошно володіє різними характеристиками. Підсумкове тісто ні в якому разі не повинно бути крутим. Замішане тісто кладемо в миску, закриваємо рушником і залишаємо «відпочивати» в холодильнику на тридцять-сорок хвилин.
Готове тісто після холодильника викладаємо з миски на робочу поверхню, присипану борошном, і розбираємо на невеликі частини, відповідно до бажаного розміру пиріжків. Кожен шматочок тіста скачуємо в кулю і розкочуємо качалкою в коржик. Кладемо начинку і формуємо пиріжки. Обсмажуємо їх на добре розігрітому маслі в сковороді до одержання рум’яної скоринки з обох сторін.
Після смаження поміщаємо вироби на паперовий рушник – воно вбере надлишок олії після смаження. Подаємо пиріжки до столу в гарячому або теплому вигляді.
Смачного!