Якщо на сьогодні ви запланували пиріжки і в пошуках підходящого рецепта тіста, рекомендуємо спробувати цей варіант. Тісто замішуємо на молоці з додаванням яйця, вершкового масла. Все робиться швидко і просто. Після замісу залишаємо тісто на півгодини в холодильнику, а в цей час готуємо будь-яку начинку. Найпростіший варіант – картопляне пюре. Розділяємо тісто, формуємо пиріжки і смажимо їх до рум’яної скоринки на олії. Треба сказати, що тісто добре засмажується до хрускоту – це не м’які, пишні, а хрусткі і навіть трохи розсипчасті пиріжки.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Для приготування бездріжджового тіста на молоці для пиріжків в миску розбиваємо яйце, додаємо до нього цукровий пісок і сіль. Добре збовтуємо всі разом віночком до однорідності.

До збитого яйця вливаємо тепле молоко і добре перемішуємо.

Вершкове масло з холодильника натираємо на дрібній тертці прямо в миску з яєчно-молочною сумішшю. Віночком ретельно змішуємо отриману стружку з рідкою масою.

В отриману рідку суміш висипаємо більшу частину попередньо просіяного борошна. Добре перемішуємо лопаткою.

Потім просіваємо борошно і вмішуємо її вже руками.

Викладаємо масу на стіл і замішуємо м’яке, податливе, але пружне тісто. Борошна може знадобитися трохи більше або менше, ніж вказано, оскільки різна борошно володіє різними характеристиками. Підсумкове тісто ні в якому разі не повинно бути крутим. Замішане тісто кладемо в миску, закриваємо рушником і залишаємо «відпочивати» в холодильнику на тридцять-сорок хвилин.

Готове тісто після холодильника викладаємо з миски на робочу поверхню, присипану борошном, і розбираємо на невеликі частини, відповідно до бажаного розміру пиріжків. Кожен шматочок тіста скачуємо в кулю і розкочуємо качалкою в коржик. Кладемо начинку і формуємо пиріжки. Обсмажуємо їх на добре розігрітому маслі в сковороді до одержання рум’яної скоринки з обох сторін.

Після смаження поміщаємо вироби на паперовий рушник – воно вбере надлишок олії після смаження. Подаємо пиріжки до столу в гарячому або теплому вигляді.

Смачного!

Тісто для пиріжків без дріжджів Тісто для пиріжків на 1 літр молока Тісто на молоці для пиріжків з картоплею Швидке тісто для пиріжків Швидке тісто для пиріжків без дріжджів Швидке тісто для пиріжків на молоці