Вашій увазі представлений простий і швидкий рецепт приготування білих грибів на зиму. Гриби – одна з улюблених заготовок в кожній сім’ї, без подібної закуски не обходиться ні один заготівельний сезон. І це правильно! Адже так здорово в будь-який час року відкрити баночку грибів і насолодитися їх смаком!
Інгредієнти: на 2 л.
- Білі гриби – 1 кг
- Часник – 3 зуб.
- Вода – 1 л
- Парасольки кропу – 3 шт.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Гвоздика – 2 бутона
- Листя чорної смородини – 4 шт.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець духмяний горошок – 5 шт.
- Оцет столовий 9% – 2,5 ст. ложки
Процес приготування:
Рецепт білих грибів на зиму в банках простий у приготуванні! Гриби ретельно промийте холодною водою і поріжте невеликими шматочками. Далі необхідно білі гриби відварити протягом 20 хвилин після закипання.
Через деякий час гриби відкиньте на друшляк і промийте проточною водою.
Після цього гриби повертаємо в каструлю, заливаємо їх водою. Додаємо до грибів сіль, цукровий пісок, запашний перець, лавровий лист, листя смородини, гвоздику, укропные парасольки. Після закипання проварюємо гриби в маринаді 10 хвилин. Потім вливаємо необхідну кількість оцту, варимо все разом ще 10 хвилин.
В стерильній ємності необхідно викласти очищений і дрібно порізаний часник. Потім заповніть банки грибами, залийте їх гарячим маринадом. Після закупорювання банок з кришками, переверніть їх дном вгору, укутайте ковдрою і повністю остудіть в такому вигляді. Зберігати грибну заготівлю краще в темному і прохолодному місці.
Приємного вам апетиту!
Білі гриби на зиму Гриби на зиму Мариновані білі гриби з оцтом Мариновані білі гриби на зиму Як готувати білі гриби - рецепти