Біляші на дріжджах виходять неймовірного смачними! Повітряні, апетитні з соковитою м’ясною начинкою! Це чудова закуска для всієї родини! Просто смакота!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Сухі дріжджі – 1,5 ч. л.
  • Кефір – 200 мл
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Яловичина – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Зелень – за бажанням
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати біляші на дріжджах з м’ясом в духовці? У глибокій ємності змішуємо кефір, рослинне масло і сіль. Ставимо на плиту і злегка підігріваємо приблизно до 40 градусів.

Додаємо до них яйце, цукровий пісок, борошно і дріжджі. Все добре перемішуємо.

Накриваємо тісто рушником і ставимо в тепле місце на 1-1,5 години, поки воно не підніметься в 2-3 рази.

В цей час перекручуємо яловичину на м’ясорубці.

Цибулю чистимо від луски і ріжемо невеликими кубиками.

Зелень промиваємо і дрібно кришимо.

Додаємо цибулю і зелень у фарш. Солимо і приправляємо чорним меленим перцем за смаком.

Обминаємо тісто і ділимо його на 16 шматочків.

З кожного шматочка робимо круглу коржик. В серединку кладемо фарш і защипуємо краю.

Змащуємо деко олією, викладаємо біляші і відправляємо в духовку. Випікаємо при 180 градусах протягом півгодини.

Приємного апетиту!

Біляші Біляші в духовці Біляші з м'ясом на кефірі Біляші на дріжджах Біляші на кефірі Біляші на кефірі з дріжджами