Біляші на дріжджах виходять неймовірного смачними! Повітряні, апетитні з соковитою м’ясною начинкою! Це чудова закуска для всієї родини! Просто смакота!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Сухі дріжджі – 1,5 ч. л.
- Кефір – 200 мл
- Масло рослинне – 100 мл
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Яловичина – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Зелень – за бажанням
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати біляші на дріжджах з м’ясом в духовці? У глибокій ємності змішуємо кефір, рослинне масло і сіль. Ставимо на плиту і злегка підігріваємо приблизно до 40 градусів.
Додаємо до них яйце, цукровий пісок, борошно і дріжджі. Все добре перемішуємо.
Накриваємо тісто рушником і ставимо в тепле місце на 1-1,5 години, поки воно не підніметься в 2-3 рази.
В цей час перекручуємо яловичину на м’ясорубці.
Цибулю чистимо від луски і ріжемо невеликими кубиками.
Зелень промиваємо і дрібно кришимо.
Додаємо цибулю і зелень у фарш. Солимо і приправляємо чорним меленим перцем за смаком.
Обминаємо тісто і ділимо його на 16 шматочків.
З кожного шматочка робимо круглу коржик. В серединку кладемо фарш і защипуємо краю.
Змащуємо деко олією, викладаємо біляші і відправляємо в духовку. Випікаємо при 180 градусах протягом півгодини.
Приємного апетиту!
Біляші Біляші в духовці Біляші з м'ясом на кефірі Біляші на дріжджах Біляші на кефірі Біляші на кефірі з дріжджами