Біляші «як на ринку» повинні бути легкими, м’якими, великими і з отвором в середині. Готуються з дріжджового тіста на воді. Фарш підходить будь-який, і до нього додається багато цибулі, половину якого можна обсмажити. Приготовлені біляші потрібно потримати в духовці або в каструлі під кришкою, щоб вони стали м’якими.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Для начинки: –
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Свіжі дріжджі – 20 гр.
- Вода – 100 мл
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Спочатку підготуйте всі продукти для випічки біляшів як на базарі. Фарш (свинячий, свино-яловичий або курячий) можна взяти готовий або м’ясо перекрутити на м’ясорубку.
Для тіста трохи підігрійте в окремому посуді чисту воду і розчиніть в ній шматочок свіжих дріжджів. Для прискорення бродіння додайте до дріжджам трохи цукру.
Потім в посуд налийте олію і насипте просіяне на сито борошно. Тісто трохи посоліть.
Спочатку ложкою, а потім рукою добре вимісіть тісто до однорідного стану. Замішане тісто скачайте в колобок, прикрийте серветкою і поставте на 1 годину в тепле місце, щоб воно підійшло.
Почистіть цибулини і дрібно наріжте. Половину нарізаної цибулі можете обсмажити на сковорідці. Потім перекладіть цибулю до фаршу, за своїм смаком додайте сіль і чорний мелений перець. До фаршу налийте трохи води або бульйону, щоб він не був занадто тугим.
Фарш з цибулею добре вимісіть і кілька разів відбийте.
Через годину обімніть тісто, розділіть на шматочки і кожен шматочок розкачати качалкою в коло діаметром до 6-8 см. При роботі з тестом присипайте його мукою.
На круглі заготовки розкладіть підготовлений фарш.
Краї заготовок акуратно загорніть по колу, щоб в середині залишилося отвір.
Підготовлені біляші відразу можете смажити. У сковорідці добре накалите рослинне масло і олії повинно бути стільки, щоб доходило до середини біляша. У розігріте масло викладайте біляші м’ясом донизу, щоб не витік сік.
Обсмажуйте їх на середньому вогні по 3-4 хвилини на кожній стороні і до рум’яної скоринки. Обсмажені біляші перекладіть спочатку на паперовий рушник для видалення зайвої олії, а потім помістіть в каструлю або теплу духовку. Біляші «як на базарі» готові. Можете подавати до столу.
Приємного апетиту!
Беляши Біляші з м'ясом Біляші з м'ясом смажені в масле Біляші на дріжджах