Сьогодні хочу поділитися швидким та простим рецептом неймовірно смачних біляшів з готового тіста з м’ясом на сковороді. Випічка виходить соковитою всередині з повітряним м’яким тестом. Хороший варіант для смачного і ситного перекусу або дружнього чаювання.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Тісто дріжджове – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Фарш м’ясний – 600 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати біляші з готового тіста з м’ясом на сковороді легко! Тісто можна використовувати готове покупне або приготувати його самостійно. Я використовувала дріжджове готове тісто.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть в холодній воді, а потім подрібніть гострим ножем.

Подрібнену ріпчасту цибулю додайте до м’ясного фаршу. Фарш можна використовувати будь на ваш розсуд готовий або приготувати його самостійно.

Додайте сіль і чорний мелений перець за смаком.

Гарненько перемішайте начинку до однорідної консистенції.

Дріжджове тісто розділіть на однакові частини.

Кожну частину розкачайте з допомогою качалки в коло.

В центр викладіть приготовлену начинку.

Защепніть краю таким чином, щоб у центрі залишалося невеликий отвір. Я робила біляші у вигляді трикутників, але це не принципово.

Таким способом підготуйте інші біляші.

Сковороду з товстим дном, поставте на помірний вогонь і добре розігрійте, потім налийте невелику кількість рослинного масла.

Викладіть біляші отвором вниз.

Готуйте до рум’яної скоринки, а потім акуратно переверніть на іншу сторону, щоб виділився сік не вилився.

Потім обсмажені біляші переверніть на бік.

Періодично перевертаючи, обсмажте з усіх боків до золотистої скоринки апетитною.

Соковиті біляші з готового тіста з м’ясом подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Біляші Біляші без дріжджів Біляші з м'ясом смажені в маслі Біляші з м'ясом смажені на сковороді Біляші з начинкою з фаршу Татарські біляші з м'ясом