Приголомшливо смачні і апетитні біляші, приготовані на дріжджовому тісті. Ситні і ароматні вони будуть чудовою закускою на святковому столі! Просто смакота!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Молоко коров’яче – 500 мл
  • Сухі дріжджі – 30 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Фарш м’ясний – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

Щоб приготувати біляші з м’ясом на дріжджовому тесті, підігріваємо молоко приблизно до 40 градусів. Додаємо в нього дріжджі, сіль і цукор, а також 4-5 ст. л. борошна. Залишаємо опару в теплому місці на 30 хв., найкраще накрити її рушником.

Тепер додаємо в опару все борошно і замішуємо тісто.

Накриваємо його рушником або ковдрою і ставимо в тепло на 1,5 години. Тісто має збільшитися приблизно в 3 рази.

Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо його кубиками.

Додаємо цибулю в фарш. Солимо і приправляємо чорним меленим перцем за смаком.

З готового тіста робимо кілька коржів круглої форми. У середину кладемо начинку і загинаємо краю тесту.

Змащуємо деко олією і запікаємо біляші в духовці при 180 градусах протягом 30-40 хв.

Приємного апетиту!

Біляші з начинкою з фаршу Біляші зі свинячим фаршем Біляші на дріжджах Біляші на молоці Біляші на молоці з дріжджами Татарські біляші з м'ясом