Любителі річної соковитої ягоди полуниці точно по достоїнству оцінять рецепт бискивита з полуницею. Для його приготування знадобиться зовсім небагато часу і зусиль, а результат перевершує всі очікування: ніжний повітряний бісквіт тане в роті. Вам обов’язково захочеться ще шматочок!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Полуниця 400 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Крохмаль картопляний – 2 ст. л.
- Цукрова пудра – 3 ст. л.
- Ванільна есенція – 1 шт.
Процес приготування:
Приступимо до приготування бісквіту з полуницею. Підготувати необхідні інгредієнти.
Просіяти борошно.
Жовтки відокремити від білків. В окремій глибокій ємності збити жетки з 75 г цукру і ванільним екстрактом до утворення бульбашок.
Жовткову масу вилити до борошні, акуратно перемішати, щоб не утворилися грудки.
В глибокій мисці збити жовтки з 75 р цукру до стійкої піни.
У тісто влити збиті білки, все ретельно вимісити.
Форму для випікання застелити пергаментом, вилити туди підготовлене тісто для бісквіту. Випікати при температурі 170 градусів 25 хвилин. Після залишити у вимкненій духовці ще на 15 хвилин.
Для начинки полуницю помити, очистити від хвостиків, дрібно нарізати. Висипати 1/3 полуниці в сотейник, розім’яти виделкою. До ягоді всипати 50 г цукру, перемішати.
Поставити сотейник на вогонь. У холодну воду додати крахма, перемішати, додати крохмальну суміш до полуниці. Все перемішати і довести до кипіння. Відразу ж зняти сотейник з вогню.
Всипати в сотейник решту 2/3 полуниці, перемішати, остудити.
Готовність бісквіта можна перевірити за допомогою зубочистки.
Розрізати отриманий бісквіт на 2 коржа – поменше і побільше.
Менший корж розрізати на сегменти.
На великий корж викласти полуничну начинку, розрівняти.
Зверху на начинку викласти довільно наші бісквітні сегменти.
Бісквіт з полуницею посипати цукровою пудрою, за бажанням прикрасити і подавати до столу! Смачного!
Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці классический Ванільний бісквіт