Бісквіт в духовці – ніжний десерт, який можна приготувати за короткий час. У кожній сім’ї є свій улюблений рецепт бісквіта. Я пропоную приготувати бісквіт на яйцях. Десерт виходить ніжним і повітряним. Такий бісквіт можна подавати на стіл самостійно або приготувати крем, або глазур.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Ванілін – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати бісквіт в духовці? Підготуйте необхідні інгредієнти для бісквіта.

Відокремте білки від жовтків. Білки помістіть в чисту суху ємність і з допомогою міксера почніть збивати на невеликих обертах, поступово додаючи цукровий пісок і ванільний цукор. Поступово збільшіть швидкість міксера і збийте до твердих піків.

По столовій ложці введіть жовтки при цьому, не перестаючи збивати.

З допомогою сита просіяти пшеничне борошно.

Акуратними рухами знизу вгору за допомогою силіконової лопатки перемішайте.

Дно підготовленої форми застелити пекарської папером, акуратно перекладіть тісто, розрівняйте силіконової лопаткою. Форму помістіть в розігріту духовку до 200 градусів і випікайте протягом 25 хвилин.

Після закінчення часу вийміть форму з духовки. Дайте бісквіту охолонути і акуратно перемістіть його на тарілку. Заваріть запашну каву або чай і насолоджуйтеся смачним десертом.

Остиглий бісквіт можна розділити на коржі і просочити улюбленим кремом.

Приємного апетиту!

Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт в духовці классический Ванільний бісквіт класичний Бісквіт