Вже з назви можна зрозуміти, що головним інгредієнтом цього блюда є буряк. У класичному варіанті його готують і подають в охолодженому вигляді, однак зараз можна знайти багато різноманітних рецептів цього супу. В іншому ж це яскраве, насичене і корисне перше блюдо.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Бульйон з овочів – 2 л
- Буряк – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Картопля – 3 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Петрушка – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати борщ в мультиварці? Буряк, картоплю і моркву, помийте, очистіть. Буряк і моркву натріть на крупній тертці, картоплю наріжте невеликими поздовжніми шматочками.
В чашу мультиварки влийте трохи соняшникової олії, викладіть буряк, всипте цукор і влийте оцет, перемішайте. Поставте режим «Суп» на 10-15 хвилин.
Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте тонкими півкільцями, часник подрібніть пресом. Додайте до буряка в мультиварку терту моркву, цибулю і часник, перемішайте і продовжуйте тушкувати 15-20 хвилин.
Додайте в чашу мультиварки картопля, залийте бульйон, посоліть і приправте за смаком, додайте зелень, перемішайте. При відкритій кришці доведіть суп до кипіння, потім закрийте кришку і продовжуйте варити ще 10-15 хвилин.
Вимкніть мультиварку і не відкривайте кришку ще 15-20 хвилин. Готовий суп розлийте по мисках, можна використовувати для прикраси варені яйця, заправте сметаною і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Борщ Борщ на м'ясному бульйоні Борщ як в дитячому саду Холодний борщ з буряків Холодник Холодник класичний