Борщ – улюблене багатьма блюдо. Варіантів його приготування безліч. В даному випадку рецепт передбачає використання оцту. Готується такий суп з використанням продуктів, які завжди під рукою. Побалуйте себе і близьких ситним і дуже смачним борщем у спекотні літні дні!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Буряк – 3 шт.
  • Картопля (відварена) – 4 шт.
  • Яйце – 7 шт.
  • Огірки – 4 шт.
  • Редис – 60 гр.
  • Цибуля зелена – 70 гр.
  • Кріп – 40 гр.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 0.5 ст. л.
  • Сметана – 100 гр.
  • Вода – 2 л
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати борщ з оцтом, буряк очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками.

В підходящу каструлю набираємо воду, доводимо до кипіння. Далі додаємо у воду цукровий пісок і сіль, вливаємо оцет.

Знімаємо каструлю з вогню і відправляємо в неї буряки. Після цього каструлю з буряком ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо ще пару хвилин.

Потім необхідно злити з каструлі частина бурякового відвару таким чином, щоб кубики буряків залишилися повністю покриті водою. Злитий гарячий відвар відставляємо в сторону, не виливаємо.

Каструлю з буряком ставимо на вогонь і варимо до готовності. Коли буряк провариться, знімаємо каструлю з вогню, доливаємо назад злитий раніше буряковий відвар. Остуджуємо суміш, потім поміщаємо в холодильник до моменту, поки відвар не стане холодним.

Поки основа і борщів зелених остуджується, підготуємо інші інгредієнти. Огірки і редис промиваємо, обрізаємо з двох сторін кончіки й нарізаємо овочі дрібною соломкою.

Три яйця розрізаємо навпіл і залишаємо для подачі до столу. Картопля та інші варені яйця нарізаємо невеликими кубиками.

Кріп і зелений лук слід ретельно вимити й подрібнити.

Змішуємо нарізані огірки, редис, картопля, яйця і зелень. Ставимо отриману суміш у холодильник для охолодження.

Коли відвар і овочева суміш охолонуть, починаємо формувати блюдо.

В тарілку наливаємо буряковий відвар, додаємо суміш з овочів, яєць і зелені.

Додаємо сметану та половинку яйця. Освіжаючий і апетитний борщ готовий!

Приємного вам апетиту!

Борщ з яйцем Холодний борщ Холодний борщ з вареним буряком Холодник Холодник на воді Холодник по-білоруськи