Холодний суп з буряком і огірком приємно їсти влітку, в спеку або коли хочеться легкого і смачного обіду. Заправимо холодне блюдо кефіром і додамо побільше зелені для більшого аромату. Суп простий і готується дуже швидко.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Буряк (варена) – 2 шт.
- Кефір – 1 л
- Огірки – 2 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Часник –
- Перець чорний мелений – за смаком
- Кріп – 3 гілки
- Петрушка – 3 гілки
- Цибуля зелена – 3 пера
- Сіль – 1 щіпка
- Вода – 1 ст.
Процес приготування:
Як приготувати борщ з вареним буряком? Відварену в шкірці буряк очистіть. Натріть її на крупній тертці і перекладіть в каструлю. Окремо відваріть яйця, остудіть і очистіть.
Додайте до буряках кефір і 1 склянка холодної чистої води, посоліть і поперчіть.
Огірки вимийте, розріжте хвостики і наріжте дрібним кубиком. Додайте в каструлю з буряком.
Зелень промийте і подрібніть. Засипте в загальну каструлю. Видавіть трохи часнику і добре перемішайте ополоником суп. Поставте каструлю в холодильник на 10 хвилин (або довше).
Яйце розріжте навпіл і викладіть в тарілку 1 частина. Налийте в тарілку супу.
Приємного апетиту!
Борщ Борщ на кефірі Борщ холодний класичний Холодний борщ Холодний борщ з буряків Холодний борщ класичний Холодник класичний Холодник на воді