Холодний суп з буряком і огірком приємно їсти влітку, в спеку або коли хочеться легкого і смачного обіду. Заправимо холодне блюдо кефіром і додамо побільше зелені для більшого аромату. Суп простий і готується дуже швидко.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Буряк (варена) – 2 шт.
  • Кефір – 1 л
  • Огірки – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Часник –
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Кріп – 3 гілки
  • Петрушка – 3 гілки
  • Цибуля зелена – 3 пера
  • Сіль – 1 щіпка
  • Вода – 1 ст.

Процес приготування:

Як приготувати борщ з вареним буряком? Відварену в шкірці буряк очистіть. Натріть її на крупній тертці і перекладіть в каструлю. Окремо відваріть яйця, остудіть і очистіть.

Додайте до буряках кефір і 1 склянка холодної чистої води, посоліть і поперчіть.

Огірки вимийте, розріжте хвостики і наріжте дрібним кубиком. Додайте в каструлю з буряком.

Зелень промийте і подрібніть. Засипте в загальну каструлю. Видавіть трохи часнику і добре перемішайте ополоником суп. Поставте каструлю в холодильник на 10 хвилин (або довше).

Яйце розріжте навпіл і викладіть в тарілку 1 частина. Налийте в тарілку супу.

Приємного апетиту!

Борщ Борщ на кефірі Борщ холодний класичний Холодний борщ Холодний борщ з буряків Холодний борщ класичний Холодник класичний Холодник на воді