Борщ – найпопулярніше і неймовірно апетитне блюдо східнослов’янської кухні. Традиційно його прийнято подавати холодним, але він дуже смачний і в гарячому вигляді. Такий суп стане хорошим, ситним обідом для всієї родини.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Буряк – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – 1.5 ч. л.
  • Сметана – 100 гр.
  • Зелень – 1 пучок
  • Лимонна кислота – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 0.25 ч. л.
  • Вода – 1.5 л

Процес приготування:

Приступимо до приготування рецепту гарячого класичного і борщів зелених. Буряк чистимо і натираємо на тертці. Також натираємо моркву.

Цибулю очищаємо від лушпиння і розрізаємо його кубиками невеликого розміру.

Очищену картоплю ріжемо довільними шматочками.

Воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Відправляємо варитися підготовлені продукти.

Помідори ошпарюємо окропом і видаляємо з них шкірку. Розрізаємо їх на кубики і обсмажуємо на вершковому маслі близько 7 хв. Додаємо помідори в каструлю.

Солимо суп, додаємо дрібно порізану зелень, лимонну кислоту і цукор. Розмішуємо і варимо ще 5 хв. Знімаємо з вогню і додаємо сметану.

Приємного апетиту!

Борщ Борщ без м'яса Борщ класичний Борщ як в дитячому саду