Чебуреки – це інтернаціональне блюдо з безліччю цікавих рецептів приготування. Пропонуємо вам дуже бюджетний варіант з картопляним пюре і зеленню. Виходить неймовірно ніжно і смачно.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Вода – 1 склянка
- Масло соняшникове – 40 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Для начинки: –
- Картопля – 3 шт.
- Масло олію – 50 – 60 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Сіль – 1 ч. л.
- Кріп – 5 гілок
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування чебуреків з картоплею, смажені на сковороді? З пшеничного борошна, води, солі і рослинної олії замісити однорідне, пластичне тісто. Дайте йому відпочити 5-10 хвилин.
Картопля очистіть, розріжте на кілька частин і відваріть в підсоленій воді.
Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і обсмажте до готовності на рослинній олії.
Кріп помийте і дрібно наріжте.
Картоплю перемніть в пюре.
Змішайте картоплю, обсмажену цибулю і зелень.
Тісто розділіть на кілька частин. Розкачати кожен шматок в круглий коржик і розподіліть по одній половині картопляну начинку.
Складіть коржик навпіл і притисніть її долонею, щоб випустити повітря, так і при обсмажуванні вони не зростатимуть. Скріпіть краю тесту.
Чебуреки обсмажте на рослинному маслі з двох сторін. Подавайте чебуреки гарячими.
Приємного апетиту!
Чебуреки