Чебуреки – це інтернаціональне блюдо з безліччю цікавих рецептів приготування. Пропонуємо вам дуже бюджетний варіант з картопляним пюре і зеленню. Виходить неймовірно ніжно і смачно.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Масло соняшникове – 40 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Картопля – 3 шт.
  • Масло олію – 50 – 60 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Кріп – 5 гілок

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування чебуреків з картоплею, смажені на сковороді? З пшеничного борошна, води, солі і рослинної олії замісити однорідне, пластичне тісто. Дайте йому відпочити 5-10 хвилин.

Картопля очистіть, розріжте на кілька частин і відваріть в підсоленій воді.

Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і обсмажте до готовності на рослинній олії.

Кріп помийте і дрібно наріжте.

Картоплю перемніть в пюре.

Змішайте картоплю, обсмажену цибулю і зелень.

Тісто розділіть на кілька частин. Розкачати кожен шматок в круглий коржик і розподіліть по одній половині картопляну начинку.

Складіть коржик навпіл і притисніть її долонею, щоб випустити повітря, так і при обсмажуванні вони не зростатимуть. Скріпіть краю тесту.

Чебуреки обсмажте на рослинному маслі з двох сторін. Подавайте чебуреки гарячими.

Приємного апетиту!

Чебуреки