Чебуреки на кефирном тесті завжди виходять соковитими і дуже смачними. Вони залишаться м’якими і в охолодженому вигляді. Кефірний тісто ви швидко замісіть і легко раскатаете в тонкий коржик. При обсмажуванні тісто буде красиво пузиритися, і сік з начинки не витече на сковорідку. Для начинки підходить будь фарш.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Для начинки: –
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Вода – 50 мл
  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Кефір – 250 гр.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати чебуреки на кефірі з м’ясом на сковороді? В окремий посуд насипте потрібну кількість просіяного борошна і перемішайте її з содою сіллю.

Кефір трохи підігрійте в мікрохвильовці. У посуд для замішування тіста пересипте половину борошна, влити теплий кефір і все перемішайте ложкою. Потім досипте решту борошна і вже рукою тісто добре вимішайте, щоб не прилипало до долоні.

Замішане тісто скачайте в колобок, покладіть в миску, прикрийте шматочком плівки або серветкою і залиште для відпочинку на 1,5 години.

За цей час підготуйте начинку. Цибулини почистіть і подрібніть в блендері або дрібно нашаткуйте. У м’ясний фарш перекладіть подрібнену цибулю, насипте за своїм смаком сіль і чорний перець. Щоб начинка була соковитою, налийте до фаршу 50 мл (можна більше) кип’яченої води. Воду можна замінити кефіром. Потім фарш ложкою ретельно перемішайте.

Відпочиле тісто наріжте на шматочки і розкачати їх в тонкі коржі. Потім на коржі рівним шаром розкладіть підготовлений фарш і сформуйте красиві чебуреки.

У глибокій сковорідці розігрійте рослинне масло. Обсмажте в ньому чебуреки до золотистого кольору з обох сторін.

Приємного апетиту!

Чебуреки