Для повсякденного меню або частування гостей за цим рецептом ви можете приготувати чебуреки з куркою і сиром. Для приготування соковитих і хрустких чебуреків тісто має бути тонким, трохи начинки і обсмажувати їх бажано у фритюрі, інакше вийдуть плоскими і жорсткими. Замішуємо тісто на воді з додаванням вершкового масла. Для начинки беремо курячий фарш або подрібнюємо куряче філе.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Для начинки: –
- Курячий фарш – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сир – 100 гр.
- Вода – 5 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Вода – 200 мл
- Масло вершкове – 40 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування чебуреків з куркою і сиром? Курячий фарш перекладіть в окрему мисочку. Натріть на тертці шматочок твердого сиру і очищену цибулину і додати до фаршу.
Потім фарш по своєму смаку посипте сіллю і чорним перцем і добре перемішайте ложкою.
Потім замісіть тісто для чебуреків. У посуд для замісу налийте воду і розчиніть в ній сіль і цукор. Потім насипте в посуд 1/3 борошна і перемішайте. Потім влийте розтоплене вершкове масло і перемішайте. Потім насипте решту борошна і рукою замісіть тісто. Замішане тісто розділіть на 10 шматочків і розкачайте їх в тонкі коржі.
На половину кожної коржі рівним тонким шаром укладіть підготовлений фарш. Співвідношення тіста і начинки в ідеалі повинно бути 1:1.
Краї коржиків щільно пальцями скріпіть і виделкою надайте їм гарну форму.
В сковорідці добре розігрійте олію. Готовність олії до обсмажуванню перевірте, опустивши в нього маленький шматочок тіста. Якщо масло навколо тесту закипіло, значить можна смажити чебуреки.
Обсмажте чебуреки по 2-3 хвилини з кожного боку до золотистого кольору. Чебуреки з куркою і сиром готові. Можете подавати до столу.
Приємного аппетита!
Чебуреки