Для повсякденного меню або частування гостей за цим рецептом ви можете приготувати чебуреки з куркою і сиром. Для приготування соковитих і хрустких чебуреків тісто має бути тонким, трохи начинки і обсмажувати їх бажано у фритюрі, інакше вийдуть плоскими і жорсткими. Замішуємо тісто на воді з додаванням вершкового масла. Для начинки беремо курячий фарш або подрібнюємо куряче філе.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Для начинки: –
  • Курячий фарш – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сир – 100 гр.
  • Вода – 5 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Вода – 200 мл
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування чебуреків з куркою і сиром? Курячий фарш перекладіть в окрему мисочку. Натріть на тертці шматочок твердого сиру і очищену цибулину і додати до фаршу.

Потім фарш по своєму смаку посипте сіллю і чорним перцем і добре перемішайте ложкою.

Потім замісіть тісто для чебуреків. У посуд для замісу налийте воду і розчиніть в ній сіль і цукор. Потім насипте в посуд 1/3 борошна і перемішайте. Потім влийте розтоплене вершкове масло і перемішайте. Потім насипте решту борошна і рукою замісіть тісто. Замішане тісто розділіть на 10 шматочків і розкачайте їх в тонкі коржі.

На половину кожної коржі рівним тонким шаром укладіть підготовлений фарш. Співвідношення тіста і начинки в ідеалі повинно бути 1:1.

Краї коржиків щільно пальцями скріпіть і виделкою надайте їм гарну форму.

В сковорідці добре розігрійте олію. Готовність олії до обсмажуванню перевірте, опустивши в нього маленький шматочок тіста. Якщо масло навколо тесту закипіло, значить можна смажити чебуреки.

Обсмажте чебуреки по 2-3 хвилини з кожного боку до золотистого кольору. Чебуреки з куркою і сиром готові. Можете подавати до столу.

Приємного аппетита!

Чебуреки