Чізкейк під назвою «Японський бавовна» або «Бавовняний» зовсім не такий, як інші сирні пироги, він являє собою щось середнє між пирогом і бісквітом, навіть більше схожий на запечене ніжне суфле, яке буквально тане в роті. А свою назву чізкейк отримав від того, що по вигляду вже дуже сильно нагадує легку, майже невагому бавовняну коробочку з дозрілими білими волокнами, з яких проводиться вата.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Сир вершковий – 180 гр.
- Масло вершкове – 40 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Молоко коров’яче – 80 мл
- Борошно пшеничне – 50 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 15 гр.
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Ванілін – 1 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування чізкейку японський бавовна. В силіконовій формі діаметром 18 см і висотою 6 см зробіть бортики з пергаменту, тому що чізкейк зросте під час випікання. Форму помістіть в зручну ємність, куди потім буде наливатися вода.
яєць відокремте жовтки від білків. У сотейник налийте молоко, додайте масло і сир, почніть нагрівати вміст на повільному вогні, помішуючи. Вимісіть суміш до однорідності, весь час помішуючи.
В цю ж суміш просіяти борошно і крохмаль, замішайте все до однорідності.
У масу додайте пасту ванільну або ж ванілін або ванільний цукор, жовтки і все розмішайте знову.
З дрібкою солі збийте білки до утворення піни, потім додайте цукор, лимонний сік і збивайте все до появи стійких піків (обороти міксера поступово збільшуйте, починаючи з мінімальних).
Яєчні білки акуратно ввести в сирну масу.
Тісто вилийте у форму, поставте в духовку, поставивши форму в ємність з водою. На початку ваша духовка повинна бути нагрітою до 125 градусів С, а далі збільшіть температуру до 150 градусів. Випікайте чізкейк 1 годину, потім вимкніть духовку і не відкривайте її 30 хвилин. Далі потрібно зовсім трохи відкрити духовку і почекати ще 40 хвилин.
Готовий чізкейк акуратно вийміть з форми.
Присипте чізкейк цукровою пудрою і подавайте до столу з ягодами, з мусом або з варенням.
Приємного апетиту!
Лимонний чізкейк Чізкейк з вершковим сиром Чізкейк з випічкою Чізкейк класичний Чізкейки