Чізкейк під назвою «Японський бавовна» або «Бавовняний» зовсім не такий, як інші сирні пироги, він являє собою щось середнє між пирогом і бісквітом, навіть більше схожий на запечене ніжне суфле, яке буквально тане в роті. А свою назву чізкейк отримав від того, що по вигляду вже дуже сильно нагадує легку, майже невагому бавовняну коробочку з дозрілими білими волокнами, з яких проводиться вата.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Сир вершковий – 180 гр.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Молоко коров’яче – 80 мл
  • Борошно пшеничне – 50 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 15 гр.
  • Цукор-пісок – 80 гр.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Ванілін – 1 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування чізкейку японський бавовна. В силіконовій формі діаметром 18 см і висотою 6 см зробіть бортики з пергаменту, тому що чізкейк зросте під час випікання. Форму помістіть в зручну ємність, куди потім буде наливатися вода.

яєць відокремте жовтки від білків. У сотейник налийте молоко, додайте масло і сир, почніть нагрівати вміст на повільному вогні, помішуючи. Вимісіть суміш до однорідності, весь час помішуючи.

В цю ж суміш просіяти борошно і крохмаль, замішайте все до однорідності.

У масу додайте пасту ванільну або ж ванілін або ванільний цукор, жовтки і все розмішайте знову.

З дрібкою солі збийте білки до утворення піни, потім додайте цукор, лимонний сік і збивайте все до появи стійких піків (обороти міксера поступово збільшуйте, починаючи з мінімальних).

Яєчні білки акуратно ввести в сирну масу.

Тісто вилийте у форму, поставте в духовку, поставивши форму в ємність з водою. На початку ваша духовка повинна бути нагрітою до 125 градусів С, а далі збільшіть температуру до 150 градусів. Випікайте чізкейк 1 годину, потім вимкніть духовку і не відкривайте її 30 хвилин. Далі потрібно зовсім трохи відкрити духовку і почекати ще 40 хвилин.

Готовий чізкейк акуратно вийміть з форми.

Присипте чізкейк цукровою пудрою і подавайте до столу з ягодами, з мусом або з варенням.

Приємного апетиту!

Лимонний чізкейк Чізкейк з вершковим сиром Чізкейк з випічкою Чізкейк класичний Чізкейки