Чізкейк з маскарпоне без випічки точно варто спробувати приготувати! Використовуючи маскарпоне для чізкейку, ми отримуємо дуже ніжну, пухку консистенцію в готовому десерті. На відміну від вершкового сиру, сир сирний не дає щільності і насиченості, але забезпечує певну рихлість і легкість. Враховуючи, що в крем також додається желатин, від чізкейку можна очікувати майже зефірної, злегка пружною текстури. Процесу випікання для такого десерту не потрібно, потрібно лише дати чізкейк достатньо часу для застигання й охолодження. Дуже доречний такий варіант знаменитого американського десерту в жаркі дні – він подається в прохолодному вигляді і дуже освіжає.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Печиво пісочне – 400 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Сир Маскарпоне – 600 гр.
  • Вершки 33% – 400 мл
  • Цукрова пудра – 150 гр.
  • Вода – 100 мл
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Желатин харчовий – 25 гр.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Ягоди для прикраси

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування чізкейку з маскарпоне без випічки? Пісочне печиво розламуємо на довільні шматки і покласти в чашу блендера. Печиво подрібнюємо на високій швидкості в максимально дрібну крихту.

Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовці до рідкого стану.

У крихти з печива виливаємо вершкове масло і добре розмішуємо – виходить мокра розсипчаста маса.

Отриману крихту висипаємо в форму для чізкейку. Зручно, якщо це буде роз’ємна форма, оскільки для отримання готового десерту потрібно лише акуратно розкрити кільце. Діаметр форми повинен бути близько 24 сантиметрів, в цьому випадку висота десерту буде оптимальною.

Крихту утрамбовуємо з допомогою зворотного боку їдальні ложки або плоским дном склянки. Намагаємося робити рівний шар по всьому периметру дна форми. Форму з підготовленою основою ставимо в холодильник.

Желатин висипаємо в невелику ємність і заливаємо зазначеною кількістю холодної води. Залишаємо суміш на півгодини, щоб желатин набух.

В об’ємну миску викладаємо сир, цукрову пудру, ванілін і починаємо збивати міксером на повільній швидкості, поступово збільшуючи оберти. Збиваємо не більше двох хвилин.

Тонкою цівкою вливаємо вершки кімнатної температури в маскарпоне, не припиняючи збивати. Вершки краще додавати в кілька прийомів, щоб маса виходила однорідної і якісніше взбивалась.

Набряклий до цього часу желатин змішати з теплим молоком і віночком розмішуємо до однорідності. Якщо не вдалося повністю розмішати желатин, то варто процідити суміш.

Отриману рідину вливаємо в крем і збиваємо до однорідності. Готовий крем має досить густу, кремово-повітряну консистенцію.

Дістаємо з холодильника форму з пісочної основою і викладаємо в неї приготовлений крем, розрівнюємо поверхню кулінарної лопаткою. Дном форми кілька разів постукуємо по столу, щоб маса лягла рівніше.

Форму ставимо в холодильник, і даємо чізкейк повністю охолонути і застигнути. На це піде три-чотири години.

Після закінчення зазначеного часу чізкейк дістаємо з холодильника, витягаємо з форми і перекладаємо на сервірувальну тарілку. За бажанням, поверхню чізкейку можна прикрасити свіжими ягодами. Десерт нарізаємо на порції теплим ножем і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Чізкейк без випічки з печивом Чізкейк з вершковим сиром Чізкейк з желатином Чізкейк з печива Чізкейки