Приготувати чізкейк без випічки можна, замінивши вершковий сир на сир і додавши агар-агар для швидкого застигання начинки. Десерт вийде з незвичайним смаком і з ніжною і м’якою текстурою.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Печиво пісочне – 370 гр.
- Сир – 400 гр.
- Сметана – 200 гр.
- цукор – 120 гр.
- Масло вершкове – 180 гр.
- Молоко коров’яче – 200 мл
- Агар-агар – 2 ст. л.
- Ванілін – 2 гр.
- Фрукти для прикраси
- Ягоди для прикраси
Процес приготування:
Готувати чізкейк з сиру і агар-агару легко! Печиво розламайте на шматки і перекладіть в щільний пакет.
Розкачати його качалкою в дрібну крихту або скористайтеся блендером.
Додайте в печиво розтоплене масло і перемішайте до однорідної липкої маси.
Внутрішню поверхню форми укутайте харчовою плівкою і розподіліть тісто по дну і стінкам, щоб була однакова товщина основи. В рознімної формі достатньо застелити дно. Поставте ємність в морозилку.
В сотейник вилийте молоко, всипте цукор (можна використовувати і звичайний) і агар.
Розмішайте масу і прогрійте на малому вогні. Грійте до закипання.
Окремо в мисці перемішати сир і сметану.
Зернистий сир протріть попередньо через сито або розімніть заглибним блендером до кремового стану.
Зніміть молочну суміш з вогню після закипання і тут же додайте в сирну масу, швидко розмішайте.
Відразу перекладіть начинку в застиглу пісочну форму і розрівняйте.
Поставте чізкейк в холодильник на 2 години (краще на ніч).
Дістаньте пиріг з форми, перекладіть на ошатну тарілку і прикрасьте фруктами або ягодами.
Приємного апетиту!