Приготувати чізкейк без випічки можна, замінивши вершковий сир на сир і додавши агар-агар для швидкого застигання начинки. Десерт вийде з незвичайним смаком і з ніжною і м’якою текстурою.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Печиво пісочне – 370 гр.
  • Сир – 400 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • цукор – 120 гр.
  • Масло вершкове – 180 гр.
  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Агар-агар – 2 ст. л.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Фрукти для прикраси
  • Ягоди для прикраси

Процес приготування:

Готувати чізкейк з сиру і агар-агару легко! Печиво розламайте на шматки і перекладіть в щільний пакет.

Розкачати його качалкою в дрібну крихту або скористайтеся блендером.

Додайте в печиво розтоплене масло і перемішайте до однорідної липкої маси.

Внутрішню поверхню форми укутайте харчовою плівкою і розподіліть тісто по дну і стінкам, щоб була однакова товщина основи. В рознімної формі достатньо застелити дно. Поставте ємність в морозилку.

В сотейник вилийте молоко, всипте цукор (можна використовувати і звичайний) і агар.

Розмішайте масу і прогрійте на малому вогні. Грійте до закипання.

Окремо в мисці перемішати сир і сметану.

Зернистий сир протріть попередньо через сито або розімніть заглибним блендером до кремового стану.

Зніміть молочну суміш з вогню після закипання і тут же додайте в сирну масу, швидко розмішайте.

Відразу перекладіть начинку в застиглу пісочну форму і розрівняйте.

Поставте чізкейк в холодильник на 2 години (краще на ніч).

Дістаньте пиріг з форми, перекладіть на ошатну тарілку і прикрасьте фруктами або ягодами.
Приємного апетиту!

Чізкейк без вершків Чізкейк без випічки Чізкейк з печива Чізкейк з сиру Чізкейк з сиру без випічки Чізкейк з сиру і печива