Чізкейк з желатином готувати набагато простіше, ніж класичну версію даного десерту. Звичайно, смак у нього відрізняється, адже технологія приготування зовсім інша. Замість вершкового сиру пропонуємо використовувати жирний сир – у готовому виробі сирний крем дуже ніжний, вершковий. За смаком сирний аналог хоч і відрізняється від американської версії, але з гастрономічного задоволення точно складає йому впевнену конкуренцію.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Вода – 100 мл
- Сир 9% – 300 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Молоко коров’яче – 0.5 склянки
- Печиво пісочне – 270 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Желатин харчовий – 20 гр.
- Ванілін – 2 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати чізкейк з желатином? Пісочне печиво розламуємо на шматочки і кладемо в чашу блендера. Печиво подрібнюємо до отримання дрібної крихти. Викладаємо в крихту розм’якшене вершкове олію і ложкою або руками розтираємо суміш до отримання вологою розсипчастої маси.
Масляну крихту викладаємо в роз’ємну форму і утрамбовуємо її по периметру дна. Занадто сильно ущільнювати крихту не варто, так як після охолодження основа може стати занадто жорсткою. Підготовлену основу для чізкейку у формі ставимо в холодильник.
Желатин покласти в невелику посуд, заливаємо його холодною водою, перемішуємо і залишаємо, поки він не набубнявіє. Потім посуд з вмістом ставимо на плиту і нагріваємо, одночасно перемішуючи рідина. До кипіння не доводимо. Розчинений желатин проціджуємо, щоб позбутися від можливих нерозчинених частинок.
В окрему глибоку посуд викладаємо сир, додаємо до нього молоко, цукровий пісок і ванілін. Заглибним блендером пробиваємо масу на високій швидкості до повністю однорідного стану. Маса повинна вийти гладкою, ніжною і гомогенною. В отриманий крем вливаємо проціджений желатин і ретельно перемішуємо.
Дістаємо з холодильника форму з основою, яка до цього часу вже встигла затвердіти. У форму поверх основи виливаємо сирний крем з желатином, розрівнюємо поверхню з допомогою зворотного боку ложки. Ставимо чізкейк назад в холодильник і даємо йому час на повне охолодження і застигання. Через три-чотири години десерт готовий і його можна діставати з форми. Для цього кільце рознімної форми розкриваємо, а чізкейк знімаємо з дна форми з допомогою широкої плоскої лопатки. Викладаємо десерт на сервірувальну тарілку і подаємо до столу. Розрізати чізкейк краще теплим ножем, щоб зріз виходить акуратним і рівним.
Приємного апетиту!
Чізкейк без вершків Чізкейк без випічки з сиром і печивом Чізкейк без випічки з сиром, печивом і желатином Чізкейк з печива Чізкейк з сиру без випічки Чізкейк сирний без випічки з желатином