Чізкейк зі згущеним молоком – ніжний десерт, який не вимагає випікання. Готується таке ласощі швидко і просто. Найбільше часу піде на застигання десерту. Даний рецепт не передбачає використання екзотичних фруктів або ягід, але десерт можна прикрасити на свій розсуд.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Сир Маскарпоне – 500 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Печиво – 300 гр.
- Варена згущене молоко – 200 мл
- Вершки 33% – 300 мл
- Желатин харчовий – 25 гр.
- Вода – 0.75 склянки
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування чізкейку зі згущеним молоком? Печиво розламуємо на невеликі шматочки, потім викладаємо в чашу блендера або кухонного комбайна. Печиво подрібнюємо до дрібної крихти. Після цього розтоплюємо вершкове масло і з’єднуємо його з подрібненим печивом.
На дно рознімної форми викладаємо пергамент, потім розподіляємо по ньому основу з печива і масла. Утрамбовуємо основу за допомогою ложки. Після цього ставимо форму з основою в холодильник на 30 хвилин.
Желатин заливаємо водою і залишаємо на 10 хвилин для набухання. Після цього необхідно розтопити желатин на водяній бані до рідкого стану.
Маскарпоне слід з’єднати з вершками і збити ці компоненти до пишною гладкої маси. Далі додаємо в отриману масу згущене молоко і рідкий желатин. Все акуратно перемішуємо.
Дістаємо основу з холодильника і виливаємо на неї підготовлену начинку. Розрівнюємо її поверхню лопаткою і ставимо десерт в холодильник на 3 години.
Через деякий час чізкейк готовий до вживання. За бажанням можна прикрасити десерт ягодами, фруктами або гарячим шоколадом.
Приємного вам чаювання!
Чізкейк з вершковим сиром Чізкейк з желатином Чізкейк з маскарпоне Чізкейк з печива Чізкейки