Човники з кабачків будуть у вас простим і дієтичним блюдом для обіднього столу, а зовнішнім виглядом порадують гостей і за святковим столом. У цьому рецепті ПП вам пропонується нафарширувати човники курячим фаршем і запекти з нежирним сиром і йогуртом.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Курячий фарш – 500 гр.
- Кабачки (молоді) – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Сир (нежирний) – 150 гр.
- Йогурт – 150 гр.
- Сіль – за смаком
- Кріп – за смаком
Процес приготування:
Готувати човники з кабачків ПП просто! Почистіть цибулю і помідори помийте. Наріжте цибулю на тонкі півкільця, а томати на маленькі кубики.
Кабачки, помийте, розріжте на поздовжні половинки і ложечкою видаліть м’якоть, щоб вийшли гарні човники. Потім кабачки по своєму смаку посоліть і залиште на деякий час.
М’якоть порубаєте ножем на маленькі шматочки.
Розігрійте в сотейнику або глибокій сковорідці трохи оливкової олії. Покладіть в нього курячий фарш, нарізані цибулю, помідори і кабачкову м’якоть. Всі посипте сіллю і перцем і тушкуйте начинку на маленькому вогні до напівготовності.
Кабачкові човники трохи змастіть оливковою олією і викладіть на них приготовлену начинку, тільки без рідини після гасіння.
В окрему мисочку натріть шматочок нежирного сиру, налийте йогурт і додайте дрібно нарізаний зелений кріп. Все добре перемішайте.
Отриману сирно-йогуртову масу викладіть на човники. Запікайте блюдо в духовці, розігрітій до 180°С протягом 40-50 хвилин. Потім човники перекладіть в порційні тарілки і подайте до столу.
Їжте на здоров’я!
Дієтичне кабачки в духовці Дієтичні страви з кабачків Кабачки в духовці Кабачки з м'ясом Кабачки з м'ясом в духовці Кабачки з фаршем та сиром Кабачки на вечерю ПП рецепти з кабачків