Човники з кабачків будуть у вас простим і дієтичним блюдом для обіднього столу, а зовнішнім виглядом порадують гостей і за святковим столом. У цьому рецепті ПП вам пропонується нафарширувати човники курячим фаршем і запекти з нежирним сиром і йогуртом.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Курячий фарш – 500 гр.
  • Кабачки (молоді) – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Сир (нежирний) – 150 гр.
  • Йогурт – 150 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Кріп – за смаком

Процес приготування:

Готувати човники з кабачків ПП просто! Почистіть цибулю і помідори помийте. Наріжте цибулю на тонкі півкільця, а томати на маленькі кубики.

Кабачки, помийте, розріжте на поздовжні половинки і ложечкою видаліть м’якоть, щоб вийшли гарні човники. Потім кабачки по своєму смаку посоліть і залиште на деякий час.

М’якоть порубаєте ножем на маленькі шматочки.

Розігрійте в сотейнику або глибокій сковорідці трохи оливкової олії. Покладіть в нього курячий фарш, нарізані цибулю, помідори і кабачкову м’якоть. Всі посипте сіллю і перцем і тушкуйте начинку на маленькому вогні до напівготовності.

Кабачкові човники трохи змастіть оливковою олією і викладіть на них приготовлену начинку, тільки без рідини після гасіння.

В окрему мисочку натріть шматочок нежирного сиру, налийте йогурт і додайте дрібно нарізаний зелений кріп. Все добре перемішайте.

Отриману сирно-йогуртову масу викладіть на човники. Запікайте блюдо в духовці, розігрітій до 180°С протягом 40-50 хвилин. Потім човники перекладіть в порційні тарілки і подайте до столу.

Їжте на здоров’я!

Дієтичне кабачки в духовці Дієтичні страви з кабачків Кабачки в духовці Кабачки з м'ясом Кабачки з м'ясом в духовці Кабачки з фаршем та сиром Кабачки на вечерю ПП рецепти з кабачків