Якщо ви дуже любите овочі гриль, є чудовий спосіб приготувати їх в домашніх умовах, навіть якщо у вас немає сковороди гриль. Пропоную приготувати кабачки на решітці в духовці. Приготовлені таким способом овочі практично нічим не відрізняються від овочів, приготованих на вогні, за винятком специфічного запаху багаття.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 700 гр.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Прованські трави – за смаком
  • Масло рослинне – за смаком

Процес приготування:

Для того щоб приготувати кабачки в духовці на решітці, підготуйте необхідні продукти для приготування страви. Кабачки, баклажани і болгарський перець ретельно вимийте і дайте обсохнути. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння.

Баклажани наріжте на великі шматки, посоліть і залиште на 20 хвилин, потім промийте і просушіть. Кабачок наріжте півкільцями товщиною приблизно 1,5 см.

Очищений ріпчасту цибулю наріжте на великі частини.

Болгарський перець очистіть від насіння і серцевини, наріжте уздовж на середні за розміром шматочки.

Нарізані овочі викладіть в глибоку миску.

Сіль, чорний мелений перець і сухі трави змішайте в невеликій мисці.

Додайте спеції до овочів.

Збризніть рослинним маслом і ретельно перемішайте.

Підготовлені овочі викладіть на решітку, рівномірно розподіліть. Акуратно помістіть в духову шафу. На низ поставте деко.

Готуйте овочі при температурі 200 градусів приблизно 15-20 хвилин. Готову страву подавайте на стіл з рибою або м’ясом.

Приємного апетиту!

Дієтичне кабачки в духовці Кабачки в духовці Кабачки в духовці без м'яса Кабачки з баклажанами ПП рецепти з кабачків