Дієтичне кабачкові оладки – прекрасний повноцінний сніданок, особливо для людей, які дотримуються правильного харчування. Також такі оладки підійдуть і діткам. Як приготувати дієтичні оладки? Є два секрету: відсутність в рецептурі пшеничного борошна і приготування оладок в духовці.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Кабачки – 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Петрушка – 10 гр.
- Сіль морська – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати оладки з кабачків дієтичне. Кабачок очищаємо від шкірки і прибираємо внутрішні насіння. Якщо кабачок молодий, то можна це пропустити і просто ретельно промити його. Принципової різниці в тому, який вид кабачка використовувати для оладок, немає.
На крупній тертці трьом кабачок, додаємо сіль і вичікуємо приблизно 15 хвилин. Далі кабачкову масу слід віджати від утворився соку і перекласти в окрему ємність. Включаємо на прогрів духова шафа, встановлюємо температуру до 190 градусів.
Після очищення натираємо моркву на крупній тертці.
Ріпчасту цибулю також очищаємо і потім подрібнюємо (можна нарізати невеликими кубиками).
Промиваємо свіжу петрушку і подрібнюємо її.
Всі інгредієнти змішуємо, додаємо до них яйця.
Далі додаємо сіль і за бажанням перець. Перемішуємо кабачкову масу до однорідності.
На деко викладаємо спеціальний папір для випічки, руками формуємо оладки і викладаємо їх на папір.
В розігріту духовку ставимо деко з оладками, випікаємо 15 хвилин. Подаємо смачні і теплі оладки до столу з нежирної сметаною.
Приємного вам апетиту!
Кабачки в духовці Оладки без кефіру Оладки без розпушувача Оладки без соди і розпушувача Оладки з кабачків Оладки на воді без дріжджів ПП рецепти з кабачків