Дієтичне кабачкові оладки – прекрасний повноцінний сніданок, особливо для людей, які дотримуються правильного харчування. Також такі оладки підійдуть і діткам. Як приготувати дієтичні оладки? Є два секрету: відсутність в рецептурі пшеничного борошна і приготування оладок в духовці.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Кабачки – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Петрушка – 10 гр.
  • Сіль морська – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати оладки з кабачків дієтичне. Кабачок очищаємо від шкірки і прибираємо внутрішні насіння. Якщо кабачок молодий, то можна це пропустити і просто ретельно промити його. Принципової різниці в тому, який вид кабачка використовувати для оладок, немає.

На крупній тертці трьом кабачок, додаємо сіль і вичікуємо приблизно 15 хвилин. Далі кабачкову масу слід віджати від утворився соку і перекласти в окрему ємність. Включаємо на прогрів духова шафа, встановлюємо температуру до 190 градусів.

Після очищення натираємо моркву на крупній тертці.

Ріпчасту цибулю також очищаємо і потім подрібнюємо (можна нарізати невеликими кубиками).

Промиваємо свіжу петрушку і подрібнюємо її.

Всі інгредієнти змішуємо, додаємо до них яйця.

Далі додаємо сіль і за бажанням перець. Перемішуємо кабачкову масу до однорідності.

На деко викладаємо спеціальний папір для випічки, руками формуємо оладки і викладаємо їх на папір.

В розігріту духовку ставимо деко з оладками, випікаємо 15 хвилин. Подаємо смачні і теплі оладки до столу з нежирної сметаною.

Приємного вам апетиту!

Кабачки в духовці Оладки без кефіру Оладки без розпушувача Оладки без соди і розпушувача Оладки з кабачків Оладки на воді без дріжджів ПП рецепти з кабачків