Біляші – це автентичне татарська страва з м’ясом. Його готують повсюдно, використовуючи повітряний дріжджове тісто. За цим рецептом ваші біляші будуть пишними як пух.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Вода – 300 мл
- Сіль – 8 гр.
- Цукор-пісок – 15 гр.
- Сухі дріжджі – 7 гр.
- Олію соняшникову – 15 мл
- Горілка – 1 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати дріжджове тісто для біляшів як пух. Підігрійте Воду до 33-36 градусів. Додайте у воду цукор і дріжджі, перемішайте до розчинення цукру.
Потім додайте дві столові ложки просіяного борошна, перемішайте і залиште на 10 хвилин.
На опарі повинна з’явитися пінна шапочка. Це означає, що дріжджі активізувалися, можна починати готувати тісто.
У миску просійте половину пшеничного борошна, додайте сіль. Зробіть в борошні поглиблення і влийте туди олію, горілку і розведені у воді дріжджі. Перемішайте інгредієнти ложкою.
Потім продовжуйте замішувати тісто руками, поступово додаючи борошно. Воно повинно вийти м’яким і ніжним. Миску змастіть рослинною олією, готове обімніть тісто руками, змащеними олією. Покладіть тісто в миску, накрийте його чистим рушником і залиште на 1-1,5 години.
Коли тісто збільшиться в 2-3 рази, з нього можна починати ліпити біляші.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для біляшів Дріжджове тісто для біляшів на воді Тісто в домашніх умовах Тісто для біляшів Тісто для біляшів за 15 хвилин Тісто для біляшів на сухих дріжджах