Володарям хлібопічок настійно рекомендую скористатися цим чудовим рецептом і приготувати дріжджове тісто для пиріжків. З таким рецептом впорається навіть починаюча господиня. Тісто виходить надзвичайно ніжним і повітряним.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Сухі дріжджі – 7 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Молоко коров’яче – 200 мл
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Щоб приготувати дріжджове тісто для пиріжків в хлібопічці, в чашу хлібопічки налийте необхідну кількість попередньо підігрітого до теплого стану молока. Додайте необхідну кількість цукрового піску.
Після чого додайте сухі дріжджі в необхідній кількості.
Всипте сіль і розбийте куряче яйце.
Налийте рослинне масло.
Відміряйте необхідну кількість пшеничного борошна. Потім, скориставшись дрібним ситом, просійте її кілька разів, щоб борошно збагатилася киснем. Після чого висипте в чашу хлібопічки.
Чашу хлібопічки встановіть прилад.
На панелі приладу встановіть програму «Тісто». Час приготування – 1 година 30 хвилин. Закрийте кришку хлібопічки і натисніть кнопку «Старт». Після чого почнеться заміс тесту.
Якщо в процесі замісу тісто буде прилипати до чашу хлібопічки, додайте трохи рослинного масла.
Після закінчення часу хлібопічка видасть звуковий сигнал, який повідомить про готовність тіста. Відкрийте кришку приладу. Акуратно вийміть дріжджове тісто. Готове тісто використовуйте для приготування улюблених пишних пиріжків.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для пиріжків Тісто для пиріжків в хлібопічці Тісто для пиріжків з капустою Тісто для пиріжків з сухими дріжджами Тісто для пиріжків на молоці Тісто на молоці для пиріжків з картоплею