Дріжджове тісто для пиріжків з сухими дріжджами в духовці сподобається всім любителям домашніх пиріжків з-за надзвичайно смачного тіста. Тісто виходить легким і повітряним, підходить не тільки для пиріжків, але і іншої домашньої випічки, яку можна приготувати в духовці, так на сковороді.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 550 гр.
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Сухі дріжджі – 10 гр.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Кефір – 300 мл
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Яйце – 2 шт.

Процес приготування:

Готувати дріжджове тісто для пиріжків з сухими дріжджами в духовці легко! Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування пухнастого тесту.

Злегка підігрійте молоко до теплого стану і вилийте в глибоку ємність.

Потім додайте цукровий пісок і сухі дріжджі.

Гарненько перемішайте.

Опару оберніть харчовою плівкою або накрийте чистим кухонним рушником і залиште приблизно на 15 хвилин в теплому місці.

Цього часу цілком вистачить, щоб дріжджі почали працювати, і опара збільшилася в обсязі.

В глибокій ємності змішайте необхідну кількість попередньо підігрітого до теплого стану кефіру і рослинного масла. Перемішайте.

Потім розбийте курячі яйця.

Знову добре перемішайте.

Після чого акуратно введіть підійшла опару.

Перемішайте.

Потім просіяти необхідну кількість пшеничного борошна через дрібне сито, ретельно перемішайте.

Помістіть його в глибоку ємність і накрийте чистим кухонним рушником.

Коли тісто досить підніметься і збільшиться в об’ємі, трохи обімніть його і залиште піднятися ще раз.

тісто розділіть на однакові частини. Розкачайте з допомогою качалки.

Викладіть улюблену начинку.

Сформуйте акуратні пиріжки.

Викладіть на застелений пергаментом деко.

Залиште підійти на 15 хвилин.

Потім помістіть в попередньо розігріту духовку і випікайте до готовності.

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто для пиріжків Дріжджове тісто на молоці для пиріжків в духовці Тісто для пиріжків в маслі Тісто для пиріжків з капустою Тісто для пиріжків з сухими дріжджами Тісто для пиріжків на молоці Тісто на кефірі для пиріжків з картоплею