Процес приготування домашньої випічки досить трудомісткий, це в першу чергу стосується дріжджового тіста. Але не потрібно бути віртуозним шеф-кухарем, щоб посмажити пиріжки. Дотримуйтесь рецептом і все вийде.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Сухі дріжджі – 2 ст. л.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Сіль – 1 щіпка
- Масло оливкове – 4 – 5 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Як приготувати дріжджове тісто для смажених пиріжків з сухими дріжджами на молоці? У тепле молоко всипте дрібку солі, дві столові ложки дріжджів і столову ложку цукру. Розмішайте ці інгредієнти.
Потім додайте яйце, 4 столові ложки оливкової олії, збийте масу віночком.
Далі всипте 2 столові ложки просіяного борошна і добре перемішайте.
Поступово введіть борошно і замісіть еластичне тісто. Накрийте миску рушником і залиште тісто на 40-60 хвилин в теплому місці. За цей час тісто збільшиться в об’ємі у декілька разів.
Руки змастіть рослинною олією, обімніть тісто і ліпіть пиріжки.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для пиріжків Тісто для пиріжків в духовці Тісто для пиріжків з сухими дріжджами Тісто для пиріжків на молоці Тісто з сухими дріжджами для пиріжків на сковороді Тісто на молоці для пиріжків з картоплею Тісто на молоці як пух з дріжджами для пиріжків в духовці